British Car Import ligger under den danske Nic. Christiansen Gruppen og har hatt to utsalg i Danmark. Når de nå legger ned forretningen i Århus betyr det at danske kunder må til København for å kjøpe sin Jaguar eller Land Rover.

Nå skal det tilføyes at det er kanskje ikke så stort problem, for i fjor var det ikke flere enn ca 650 biler – ca. 0,3 % markedsandel.

Skjerpede krav
En av årsakene er imidlertid interessant. I en pressemelding forklarer selskapets CEO, Henrik Bang, blant annet: 

«Kravene til hvordan en moderne Jaguar Land Rover forretning skal se ut er blitt skjerpet. Det ville derfor kreve en ikke ubetydelig millioninvestering for å sikre at forretningen ville kunne leve opp til fremtidens krav til en profitabel Jaguar Land Rover forretning».

- Det er en ergelig, men ikke desto mindre en nødvendig beslutning å stenge forretningen i Århus, sier han blant annet til det danske Motor-Magasinet.

PR-sjef i British Car Import, Søren Hyltoft, presiserer overfor BilNytt.no at nedleggelsen skyldes flere faktorer.

- Salget i Århus har vært nedadgående i flere år, mens Flagship Store i København har tatt en større del av salget, sier han.

Til tross for kjempesalg i Norge er det ikke ukjent at det også er murring i det norske Jaguar Land Rover-nettverket når det gjelder produsentens krav til forhandlerne. «Ekstremt rigorøse krav», sier en norsk forhandler til BilNytt.no.

 Følg BilNytt.no på Facebook