- Det er med stor glede vi kan annonsere at Brooklands Motors blir autorisert agent for Automobili Pininfarina i Norge og Sverige, sier Nils Tronrud til BilNytt.no.

Brooklands Motors er selskapet bak Nils Tronrud og Valdis Spredzis' norske Bentley-virksomhet.

- Med Automobili Pininfarina representerer vi ikke bare noe av det mest spennende innen bilverdenen i dag, men også banebrytende teknologi og design, sier Tronrud.

Investeringsobjekt
Første modell ut fra Automobili Pininfarina er den elektriske «hyperbilen» Pininfarina Battista som lanseres på Genève-utstillingen i mars.

Bilen skal produseres i 150 eksemplarer og koste rundt 21 millioner kroner.

- Vi tror flere vil vurdere Battista i Norge siden det ikke er avgifter på elbil, og fordi bilen vil kunne bli en god investering tatt i betraktning at den vil bli produsert i et svært begrenset antall, sier Nils Tronrud.

Automobili Pininfarina Battista har 1.900 hestekrefter og går fra 0-100 på under to sekunder. Les mer om bilen nederst i saken.

Tronrud forteller at Automobili Pininfarina har planer om flere bilmodeller.

- Så dette er en spennende og riktig satsning for oss, sier han.

Overtar McLaren- og Bentley-agentur i Sverige
Samtidig har Brooklands Motors overtatt agenturene for Bentley og McLaren i Sverige. De overtar et datterselskap fra svenske Autoropa som selger McLaren og Bentley i Stockholm og Malmø.

- Vi grep muligheten umiddelbart da det åpnet seg en mulighet for å ta over Bentley-agenturet i Sverige. Dette er også i tråd med Bentley Motors ønske om konsolidering av antall eiere i Europa, forteller Nils Tronrud.

- For oss innebærer overtagelsen større markedskraft og fleksibilitet i regionen, og passer som hånd i hanske for våre vekstplaner for Bentley, sier Nils Tronrud.

Dermed er Brooklands Motors autorisert importør og forhandler for Bentley i både Norge og Sverige.

- Vi vil også kunne tilby nye McLaren til norske kunder via Stockholm, sier Nils Tronrud til BilNytt.no.

Ny leder på plass
Rune Haaland er ansatt for å lede og utvikle etableringen i Sverige.

- Haaland vil håndtere etablering og drift i Sverige og bidra i vekstplanene for Bentley Oslo, sier Tronrud.

BilNytt.no skrev nylig at Christian Gottschalk og Bentley Oslo skulle doble salget og antall ansatte i Norge. Haalands svenske jobb regnes ikke med i denne doblingen. 

Rune Haaland (til høyre) har 35 års fartstid fra bilbransjen i Norge og har hatt ulike lederstillinger siden 1997 både i Bavaria, Porsche og Jaguar Land Rover. Her sammen med Bavaria Vest-sjef Jone Hana.

- Nå som agenturet for Automobili Pininfarina også etableres i begge markeder blir Haaland sin rolle svært viktig for å utnytte ressursene og potensialet i begge markedene maksimalt, sier Nils Tronrud.

Men Tronrud har enda flere merker i kikkerten:

- Vår plan er å utvide med enda ett agentur når vi flytter inn i de nye Bentley-lokalene på Billingstad til sommeren, avslører Nils Tronrud til BilNytt.no.

Tronrud vil fortsatt ikke røpe hva det siste aktuelle bilmerket er. En av nyansettelsene til Christian Gottschalk i Bentely Oslo skal ta hånd om det nye merket.

Nils Tronruds selskap XPND AS eier også Jaguar og Land Rover-forhandleren Motorpool og Volkswagen-forhandlerne Nesbyen Auto og Valdres Auto.

Les også: Tronrud med gode VW-tall og magert Motorpool-resultat

Battista er en elektrisk hyper-GT bil oppkalt etter grunnleggeren av Pininfarina, Battista «Pinin» Farina. 

Bilen har 1.900 hestekrefter og 2.300 newtonmeter som gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på under 2 sekunder, 0-300 km/t på under 12 sekunder, topphastighet på over 350 km/t. Fire elektriske motorer (en på hvert hjul). Kontinuerlig firehjulsdrift med torque vectoring.

Bilen har et Li-Ion batteri på 120 kWh fra Rimac og hurtigladekapasitet på inntil 180 kW. Rekkevidden (WLTP) vil være 500 kilometer. Karosseriet er produsert i karbon med aluminiumforsterkninger.

Pininfarina eies av den indiske Mahindra-gruppen og holdt på å gå konkurs før inderne gikk inn ved årsskiftet 2015/2016.

I London forhandles Pininfarina av H. R. Owen, som også er forhandler for en rekke andre eksklusive bilmerker.

Les enda mer om Pininfarina og Battista på BilNorge.no.

 Følg BilNytt.no på Facebook