Når BilNytt.no møter Lexus-sjef Knut-Erik Jahnsen ved merkets stand på bilutstillingen i Genève, er han travelt opptatt.

En kunde er interessert i den toppløse utgaven av LC, foreløpig bare en konseptbil – og Jahnsen har påtatt seg oppgaven med å filme og ta bilder av bilen. Lexus strekker seg gjerne litt ekstra for kundene.

En konsentrert Knut-Erik Jahnsen fikk oppdraget med å sende en potensiell kunde video av LC Convertible Concept.

Tetter Norges-kartet
Lexus har i dag 10 forhandlere i Norge. Én ny er på vei. Lexus-sjefen regner med en avklaring rundt den nye forhandleren før juni.

Overfor BilNytt.no avslører Jahnsen at det er en aktør som ikke tidligere har drevet med Lexus som blir forhandler om ikke lenge.

Han opplyser også at det vil komme flere service-punkter for dekke Norges-kartet bedre. Disse vil etableres i tilknytning til eksisterende Toyota-forhandlere.

- Det blir fire nye servicepunkter i 2019, forteller Lexus-sjefen.

Forhandlerne er i gang med utrullingen av bruktbilprogrammet Lexus Select. Disse bilene går gjennom en 107-punkters kvalitetskontroll, har dokumentert servicehistorikk og kommer med minimum 24-måneders garanti.

- Bruktbilprogrammet er i rute, sier Jahnsen til BilNytt.no.

- UX er en superviktig modell for oss. Det er den viktigste modellanseringen for oss siden NX i 2014, sier Knut-Erik Jahnsen.

Selger dyre modeller
Lexus UX er ifølge Jahnsen på plass i månedsskiftet mars/april, og vil ha en innstegspris på rundt 400.000 kroner. 

- Vi får 475 biler i år. 170 er allerede solgt, før noen har fått anledning til å kjøre bilen.

Ifølge Jahnsen dreier det som "entusiast-biler" til rundt 600.000 kroner og øvrige biler til rundt en halv million. Ingen har så langt bestilt de rimeligste utgavene.

Han håper at UX kan bidra til at nye kundegrupper åpner øynene for merket.

Jahnsen hevder at UX har et stort konkurransefortrinn: at modellen er alene i dette segmentet med firehjulsdrift og hybrid drivlinje.

Han regner med at rundt 80 % av UX-kundene vil velge 4x4.

- Den høye 4x4-andelen skyldes også restverdier og at forhandlerne ønsker firehjulstrekkere tilbake som innbyttebiler senere, sier Lexus-sjefen. 

Ikke bare hybridbiler: Én nordmann har meldt interesse for Lexus RC F Track Edition som kommer i begrenset opplag og koster rundt 1,6 millioner kroner.

Les mer om Genève-utstillingen i vår omfattende dekning på BilNorge.no

 Følg BilNytt.no på Facebook