Polestar Space Stavanger blir merkets andre space som åpner i Norge, etter at Polestars space i Oslo var ett av verdens to første i fjor

Det er Kverneland Bil som er Polestars lokale partner i Rogaland, og skal være ansvarlig for driften av spacet, utlevering av biler samt service.

- Helelektriske Polestar blir et flott tilskudd i regionen, og vi gleder oss til å kunne presentere bilene i flotte omgivelser midt i Stavanger Sentrum, sier Bjarte Sunde, daglig leder for Volvo og Polestar i Kverneland Bil.

BilNytt.no har tidligere meldt at det skal etableres spaces også i Bergen og Trondheim. Sistnevnte er ventet å åpne i fjerde kvartal inneværende år. 

Polestar har som mål å åpne 50 spaces verden rundt i løpet av 2020.

Polestar-manager uten bransjeerfaring
Polestar har også ansatt en Polestar-manager i Stavanger, og merket har rekruttert utenfra bransjen: 

Ingrid Gillestad Lie, som kommer fra stillingen som operations manager i Nordic Choice-kjeden, er ansatt i rollen. 

Hun trekker frem nettopp sin manglende bransjeerfaring som en stor fordel i jobben, siden bilene selges på nett og ikke i Polestar sine spaces.

- Polestar er helt ulike alle andre i bilbransjen. Her handler det om å kunne oppleve merkevaren og få all informasjon man ønsker seg, uten å kjenne på kjøpepresset, sier Gillestad Lie.

- Med min erfaring fra servicebransjen og Polestars utradisjonelle og fremtidsrettet måte å tenke på, tror jeg vi kommer til å skape noe helt nytt for rogalendinger og bybildet, sier Gillestad Lie.

- For oss er opplevelsen av kundens besøk viktigere enn noe annet, der selve kjøpet gjøres digitalt akkurat når det passer deg, sier norgessjefen for Polestar, Alexander Hørthe.

Les også: Skal frakte Polestar-bilene til og fra verkstedene

- Tar tid å endre vaner
Gillestad Lie trekker frem at Forus-området i alle år har vært synonymt med bilkjøp for rogalendingene, og minner derfor om at konseptet både gjennom salg på internett og sentrumsnære spaces kan kreve tilvenning:

- Det tar tid å endre vaner, men vi tror at besøkende vil få mye glede av å finne oss i hjertet av byen. På mange måter tror jeg dette senker terskelen for en del besøkende, sier hun.

Hun er tydelig på at det er spesielt å åpne Polestars siste space under en pandemi:

- Space er et sted vi håper kan bli et samlingspunkt for interesserte, men vi tar sikkerhet og helse på alvor, og tilrettelegger for besøkende slik at de får en trygg opplevelse, sier Gillestad Lie.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Stian Blindheim Øystein Byberg | Knut Moberg | Jon Winding-Sørensen Petter Knutsen Bjørkelo 

 Følg BilNytt.no på LinkedIn