Bruktbilgruppen startet i 2011 som en medlemsgruppering for bruktbilforhandlere og har satt seg et mål om å bli en bransjeorganisasjon, med håp om å bli en enda større ressurs for bruktbilforhandlerne i Norge.

Selskapets vekst de siste årene har gjort at daglig leder og eier, Martin Eriksson, trengte en ny medarbeider og i mai ble Kjersti Korneliussen ansatt som medlemsansvarlig:

- Jeg har jobbet i Gjensidige i 13 år og har jobbet med veldig mange av dem som er medlem i Bruktbilgruppen, sier Korneliussen til BilNytt.no.

Hun konstaterer at hun ikke ønsket å gå til en konkurrent av Gjensidige.

- Jeg bryr meg om de kundene jeg har hatt, jeg har blitt godt kjent med dem og ønsket ikke å miste kontakten.

Nå ser hun frem til å starte et nytt kapittel sammen med Martin Eriksson i Bruktbilgruppen, hvor hun har fått i oppgave å ta vare på medlemmene.

- Det jeg ser frem til er å bli den bransjeorganisasjonen som Martin har snakket om, sier Korneliussen til BilNytt.no.

- Hovedoppgaven min er å hjelpe medlemmene våre og gjøre at de blir bevisste på hva vi har av avtaler. Dessuten skal jeg være med på å videreutvikle konseptet vårt, sier Kjersti Kornesliussen.

Les også: Bruktbil-bonanza: - Pruting eksisterer ikke lenger

Fra innkjøpsgruppering til bransjeorganisasjon
Martin Eriksson påpeker at målet er å bli en aktør som kan håndtere de fleste problemstillingene i bruktbilbransjen.

Ved etableringen i 2011 var Bruktbilgruppen en ren innkjøpsgruppering.

- De siste årene har vi gått mer og mer over til å være en bransjeorganisasjon, sier Eriksson til BilNytt.no.

- Vi ser at det er et større behov for å kunne hjelpe bruktbilforhandlerne med diverse ting. Bilforhandlere tar kontakt og ser at det er en stor fordel å stå samlet og alt det innebærer.

I dag har Bruktbilgruppen tre heltidsansatte og en juridisk avdeling som jobber mer eller mindre heltid med gruppens medlemmer:

- Alt fra juridiske spørsmål til generelle problemstillinger. Vi har bygget opp en juridisk seksjon som jobber for medlemmene våre. 

- Det fins et behov i dag, og det kommer til å bli et enda større behov for å ha tilknytning til noe som er større enn seg selv.

Vil ha tilbakemeldinger fra medlemmene
Kjersti Korneliussen understreker at hun ikke er ansatt for å hente inn nye medlemmer, men å ta vare på de som allerede er en del av Bruktbilgruppen.

Derfor ønsker Korneliussen å «speile» medlemmene i Bruktbilgruppen for å lære av dem og bygge relasjoner.

- Selv om jeg kjenner veldig mange, så er det ekstremt mange jeg ikke kjenner, som jeg gleder meg til å bli kjent med, sier Korneliussen.

Martin Eriksson er storfornøyd med ansettelsen av Korneliussen, som han har jobbet tett sammen med gjennom Gjensidige de siste årene.

- Det er utrolig verdifullt og kommer medlemmene til gode, sier Eriksson om ansettelsen av Korneliussen.

- Hun har jobbet med problemstillingene som vi har. Kjersti er en veldig jordnær dame som er utrolig godt likt blant kundene.

Spennende tider i bruktbilbransjen
Hittil i år er antall eierskifter for personbiler omtrent på samme nivå som i rekordåret 2021, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Både Martin Eriksson og Kjersti Korneliussen føler det er spennende tider for bruktbilbransjen:

- Det kommer til å skje mye de nærmeste årene. Vi kommer til å ta en del grep, både på medlemsmassen og på hva et medlemskap inneholder, sier Eriksson.

- Jeg tror ikke nødvendigvis at vi skal bli så innmari store, men vi må ta godt vare på medlemmene våre. Det er det som er jobben min, avslutter Korneliussen. 

Les også: Strid om miljøgebyr: - Betal, sier Bruktbilgruppen

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn