I begynnelsen av april skrev BilNytt.no at Harald Edvardsen-Eibak sluttet som Volkswagen-sjef hos Harald A. Møller, og ble regiondirektør for Stor-Oslo i Møller Bil.

Nå er det klart at Thomas Meiner overtar som som direktør for Volkswagen personbil hos importøren Harald A. Møller. 

Meiner kommer fra stillingen som Skoda-sjef hos Harald A. Møller

Meiner går inn i sin nye rolle 1. september, og fortsetter som leder av Skoda frem til da.

I en mellomfase går Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller, inn som leder for Volkswagen fra 1. juli.

- Jeg er veldig glad for at Thomas har takket ja til å lede Volkswagen personbil, etter at han gjennom flere år har bidratt til en fantastisk utvikling for Skoda i Norge, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Harald A. Møller AS.

- Thomas Meiner er en lagbygger, som kombinerer ledertalentet sitt med en etter hvert solid erfaring både fra importør- og forhandlervirksomhet, sier Hekneby, som vil fungere som midlertidig Volkswagen-sjef.

Takker av Edvardsen-Eibak
Ulf Tore Hekneby benytter anledningen til å takke avtroppende Volkswagen-sjef Harald Edvardsen-Eibak for solid innsats over flere år:

- Harald har styrt skuta med imponerende stødighet, selv under tidvis røff sjø, sier Hekneby.

- Han har i stor grad bidratt til at alt ligger til rette for Volkswagen inn i fremtiden, med en kompetent og sulten avdeling her på Frysja, et ledende forhandlerapparat og dessuten en veldig offensiv fabrikk i ryggen. 

Les også: Hekneby om den neste Volkswagen-sjefen: - Vi har mange flinke folk hos oss

Volkswagen personbil har gjennom mange år vært det største personbilmerket i det norske markedet, og kun leveringsutfordringer gjorde at man ikke tok seieren også i 2021.

Nå er ambisjonen å gjeninnta toppen av seierspallen så snart som mulig.

Jakter ny Skoda-sjef internt
I jakten på Meiners etterfølger, skal Hekneby og Harald A. Møller følge samme prinsipp som ble lagt til grunn i jakten på ny leder for Volkswagen personbil.

- Det er en stor styrke for oss å finne så solide kandidater som Thomas i egne rekker, og samtidig at vi kan tilby talentfulle og ambisiøse medarbeidere utviklingsmuligheter innenfor egen organisasjon.

- Jeg forventer at også den nye direktøren for Skoda rekrutteres internt, og vi starter denne rekrutteringsprosessen nå, sier Hekneby.

Thomas Meiner gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver:

- Jeg har satt uendelig stor pris på samarbeidet og samholdet i Skoda-avdelingen, og ikke minst det fruktbare samarbeidet med forhandlerne våre, sier han.

- Sammen har vi slått godt fra oss i et krympende marked for ikke-elektriske biler, før vi for alvor meldte oss på elbilkampen med Skoda Enyaq, sier Thomas Meiner. 

- Nå er jeg klar for et nytt og spennende kapittel sammen med et offensivt Volkswagen-lag, sier Meiner.

Tidligere denne uken meldte Harald A. Møller at det innføres agentmodell på Skodas nye elbil.

Meiner er 40 år og kommer fra Oslo. Han har vært direktør for Skoda Norge siden 2017, og før det kom han fra rollen som daglig leder i Albjerk Bil AS.

Meiner har studert økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI, og ble nylig trukket frem i Kapitals lederkåring «40 under 40».

Les også: Her er den nye servicemarkedssjefen hos Audi-importøren

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn