I desember 2021 ble det klart at Møller Mobility Group planla åpning av Møller Medvind Arena på Alfaset i Oslo

Møller Eiendom har investert rundt 100 millioner kroner i anlegget, der et av hovedmålene er å få mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake i arbeid.

I dag ble anlegget åpnet av statsminister Jonas Gahr Støre.

Også ledere fra NAV, LO og NHO var tilstede under åpningen, i tillegg til en rekke representanter fra Møller Mobility Group.

Grunntanken for anlegget er sosial og forretningsmessig bærekraft, i tråd med Møller Medvind-konseptet, og arenaen er innredet med brukte møbler fra Ikea. 

Jonas Gahr Støre lovpriset særlig Møller Medvinds satsing på fulle og faste stillinger i arbeidslivet, og sa at det er lite som er viktigere i vårt land enn å få folk med i samfunnet.

- Vi har lenge jobbet mot smitte, men jeg håper at den type engasjement som Møller Medvind viser smitter til andre. Jeg blir rørt, sa statsminister Jonas Gahr Støre.

Blant de fremmøtte under åpningen var blant andre tre av eierne i Møller Mobility Group. Fra venstre: Styreleder Øyvind Schage Førde, styremedlem Harald Møller og Jan H. Møller. I bakgrunnen står Gro Harlem Brundtland i rødt.

Mari Schage Førde er eier i Møller Mobility Group og en av initiativtakerne til Møller Medvind. Både statsminister Jonas Gahr Støre og tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland (i bakgrunnen) så ut til å føle seg hjemme da arrangementet åpnet med «Medvind Arena-sangen», der stemningen kunne minne om et partimøte i god gammel Arbeiderparti-ånd.

Sangen er skrevet av daglig leder i Medvind Utvikling, Bjørn Erik Tangen...

... og Møllers eget kor ledet an i allsangen.

For snart to år siden åpnet daværende statsminister Erna Solberg «Såpa», der Erik Arnesen og Frelsesarmeen har gått sammen om bilpleievirksomhet

Bruktbiler og småskade
Det er Møller Medvind som siden etableringen i 2018 har holdt til i anlegget.

Der har selskapet utført klargjøring av biler for Møller Bil-forhandlere – og tilbudt personer med hull i CV-en faste fulltidsstillinger i samarbeid med NAV. 

Møller Medvind har nå fått selskap av flere ulike Møller-virksomheter i  det nye anlegget, blant annet av Møller Bil som har etablert bruktbil-outlet og småskadesenter:

Skadesenteret skal i hovedsak utbedre biler for outleten på samme adresse, men også for Møller Bil-forhandlere i Oslo-området. 

I løpet av 2022 ble det ansatt flere ledere til de ulike forretningsorådene i Møller Medvind Arena

Samtidig flyttes Møller Bil-skolen til Møller Medvind Arena fra dagens beliggenhet på Etterstad, og Medvind Eiendomsservice, som er en del av Møller Eiendom, skal inn i bygget.

I tillegg skal Møller Mobility Group etablere et samlingspunkt for sin bilsamling i anlegget. 

Før jul ble det klart at Møller Bil overtar det tidligere Carnext-anlegget  på 10.000 kvadratmeter på Romerike for å satse på bruktbil også der.

- Bare et fåtall av våre medarbeidere har fullført skolen, eller har annen utdannelse. Gjennom Møller Medvind har de fått grundig opplæring og selskapet er i dag blant Norges beste innen bilpleie, sa Møller Medvind-lederne Mari Schage Førde og Bjørn Erik Tangen.

- En døråpner til arbeidslivet
- Målet er at de som har begynt sin yrkeskarriere i Alfasetveien senere går videre til jobber andre steder. Det er helt i tråd med intensjonene om å gjøre unge mennesker selvstendige gjennom å gi de solid, kompetanse og faglig utvikling. Slik kan Møller Medvind fungere som en døråpner til arbeidslivet, sier Bjørn Erik Tangen.

- Gjennom arbeidet med Møller Medvind har vi de siste årene høstet mye erfaring med hva som skal til for å lykkes med inkluderingsarbeid, sier Mari Schage Førde.

- Med fellessatsingen Møller Medvind Arena tar vi utviklingen av Møller Medvind ett steg videre. Vi tråkker igjen ny sti, med mål om å etablere en møteplass som vil bidra til inspirasjon og videre læring for alle som har ønske om å inkludere flere. 

- I dag har Møller-konsernet tatt bærekraft enda et steg videre, sa styreleder og eier Øyvind Schage Førde i sin åpningstale. Han understreket at det er noe som er svært viktig for Møller-konsernet og deres 16 eiere.

Brukte møbler og sosial bærekraft
- Gjennom Møller Medvind åpnet vi døra til arbeidslivet for mange av ungdommene som aldri fikk den sjansen de fortjener. Mange har også gått videre til en jobb i for eksempel Møller Bil, sa Mari Schage Førde i fjor høst.

For å styrke arbeidet med bærekraft, som er sentralt for Møller Mobility Group, og spesielt i nye Møller Medvind Arena, har Møller inngått samarbeid med Ikea og 4Service.

Ikea skal forsyne anlegget med brukte møbler, mens 4Service skal drifte kantine- og servicetilbudet. 

Møller Medvind Arena har et areal på over 10.000 kvadratmeter fordelt på tre etasjer.

- Vi skal benytte smarte og miljøvennlige løsninger og gjenbruk når det gjelder utforming av både lokalet, kontorer og kantine, sa konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon i Møller Mobility Group, Paul Hegna, i fjor høst.

- I det som blir en stor og viktig inkluderingsarena skal det også etableres kontor- og konferansefasiliteter til både intern og ekstern bruk – og gjennomgående vil det benyttes brukte møbler gjennom Ikea-samarbeidet, la Hegna til.

4Service skal stå for kantinedrift og konferanseroms-fasiliteter i Møller Medvind Arena. Det skal gjøres etter «Møller Medvind-metoden», som innebærer at medarbeiderne tilbys fulle, faste stillinger.

Ifølge Møller Eiendom er det gjennomført en rekke energieffektiviserende tiltak i renoveringen av anlegget:

Solceller, isolasjon og oppgraderte tekniske anlegg vil gi en forventet årlig energibesparelse på 700.000-800.000 kWh.

Les også: Møller Bils oppskrift på en "bærekraft-forhandler": Slik er investeringene

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo

 Følg BilJobb.no på LinkedIn