Møller Bil overtok Erik Arnesen Bryn, nå Møller Bil Bryn, 1. desember 2022.

Samtidig ble det kjent at Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy hos importøren ble ny daglig leder for Møller Bils nye forhandler fra årsskiftet.

- Skal gjenerobre tittelen «Norges største varebilmerke»
Importleder Ulf Tore Hekneby er kjent på Frysja for å trives med å kjøre doble skift.

Nå får han etter hvert avlastning når en ny direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy er offisiell:

Fredrik Matheson (40) har jobbet fire år i Harald A. Møller som direktør for flåtesalg. Han har tidligere blant annet vært flåtedirektør i AVIS i Norge, der han jobbet i ni år.

Nå blir han altså direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

- Et offensivt satsende Volkswagen Nyttekjøretøy skal gjenerobre tittelen «Norges største varebilmerke», og samtidig lede an i elektrifiseringen av varebilsegmentet, sier administrerende direktør Ulf Tore Hekneby.

Harald A. Møller-sjefen sier videre:

- Det krever en offensiv leder, og det er Fredrik Matheson. Han har de beste forutsetninger for å bygge Volkswagen Nyttekjøretøy videre, fortsetter Hekneby.

Nå ser Matheson frem til nye utfordringer hos Norges største bilimportør:

- Jeg kjenner allerede både avdelingen, merkevaren og markedet godt. Nå gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med forhandlerapparatet, etter å ha sett på nært hold hvilket avgjørende konkurransefortrinn de utgjør for Volkswagen Nyttekjøretøy, sier Fredrik Matheson.

Volkswagen Nyttekjøretøy har totalt 73 norske forhandlere og 81 merkeverksteder spredt over hele landet.

Som direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, skal Matheson være toneangivende i Harald A. Møllers ambisjoner om et enda sterkere grep om posisjonen som Norges ledende totalleverandør i nyttekjøretøy-markedet.

Denne strategien skal være bakgrunnen for et nylig oppkjøp av Iseveien Services AS, som doblet kapasiteten for ombygg og tilpasning av nyttekjøretøy i egen regi.

- Gode forutsetninger for å være toneangivende
Med økt kapasitet og mer effektive prosesser, og komplette løsninger med fulle garantier både på bil og ombygg, tilbyr Volkswagen Nyttekjøretøy i praksis en «one stop shop» for alle kunder, og én kontakt for hele totalleveransen.

Parallelt med offensive grep i den norske Nyttekjøretøy-organisasjonen, ruller Nyttekjøretøy-fabrikken i Hannover ut en stadig mer offensiv strategi for elektrifisering.

Volkswagen ID. Buzz Cargo har etter hvert bidratt til en etterlengtet økning i elbil-salget på varebil-siden.

- Bilbransjen opplever utfordringer i likhet med mange andre deler av samfunnet og næringslivet, men Volkswagen Nyttekjøretøy har gode forutsetninger for å være toneangivende i varebilmarkedet også i fremtiden, sier Matheson.

- Jeg gleder meg til å starte samarbeidet med en offensivt satsende fabrikk og et sultent og veldig kompetent apparat her i det norske markedet, avslutter han.

Endelig tidspunkt for når Fredrik Matheson trer inn i sin nye rolle avklares etter hvert.

Håkon Wirak fikk en hektisk avslutning på rollen som direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, med lanseringen av ID.Buzz, før han gikk over i rollen som daglig leder i Møller Bil Bryn (tidl. Erik Arnesen).

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn