Hedin Mobility Group kunngjør i dag utnevnelsen av Jonny Skrivarhaug som ny administrerende direktør for Hedin Parts Group. 

Skrivarhaug, som har fungert midlertidig siden mars, påtar seg nå rollen permanent for å styre konsernet inn i en ny vekst- og utviklingsfase:

- Med dokumenterte resultater innen reservedeler og logistikk, kombinert med strategisk innsikt og lange erfaring fra bilbransjen, er Jonny rett person til å lede Hedin Parts fremover, sier Anders Hedin.

Anders Hedin er eier og konsernsjef i Hedin Mobility Group og styreleder i Hedin Parts.

- I løpet av sitt midlertidige oppdrag har Jonny Skrivarhaug spilt en instrumental rolle i å styrke selskapet for fremtidig vekst og lønnsomhet, sier Anders Hedin.

- Jeg har full tillit til hans lederskap, sier konsernsjefen.

Startet opp GS Bildeler
Skrivarhaug var med på å grunnlegge GS Bildeler, Norges største uavhengige leverandør av BMW-deler, i 1993 og ledet selskapet frem til 2018. 

GS står for Gule og Skrivarhaug Bildeler.

Etter Hedin Mobility Groups oppkjøp av GS Bildeler sammen med Bavaria i 2017, har Skrivarhaug fortsatt å bidra betydelig i konsernet som direktør for forretningsutvikling i Hedin Automotive, med ansvar for konsernets BMW-forhandlere og servicepunkter i Norge, Sverige, Finland, Sveits og Danmark. 

Med solid bakgrunn innen reservedeler og logistikk, skal Jonny Skrivarhaug bringe verdifull erfaring inn i sin nye rolle i Hedin-konsernet. 

Skrivarhaugs ansvarsområder omfatter allerede flere reservedelsfirmaer i Hedin Mobility Group, inkludert Koed, BNC Nordic Distribution og GS Bildeler. 

I tillegg sitter han i styret til KW Group.

Skrivarhaugs utnevnelse understreker Hedin Mobility Groups mål om å samle reservedelsdivisjonen sin under Hedin Parts Group. 

Med en økende forståelse av delevirksomhetens viktighet i bransjen, ønsker konsernet å øke fokuset og utnytte synergier for å styrke ytelsen og konkurransekraften til alle sine deleselskaper, inkludert Interwheel, Hedin Recycled, GS Bildeler AS, Koed og BNC Nordic Distribution.

Skrivarhaug har vært basert i Nyköping siden han tiltrådte den midlertidige stillingen i mars. 

Selskapet søker nå en etterfølger til å lede virksomheten i Nyköping når Skrivarhaug nå påtar seg rollen som administrerende direktør for Hedin Parts Group for å fokusere på strategi, overordnet utvikling og varig suksess.

- Hedin Parts og våre datterselskaper er godt rustet med både organisasjon og infrastruktur for å imøtekomme kravene i en bransje i kontinuerlig og hurtig endring, sier Jonny Skrivarhaug. 

- Jeg har fått muligheten til å bli kjent med det dyktige teamet, og ser frem til å utnytte de mulighetene som kommer med å være en del av en av Europas største mobilitetsleverandører, sier han. 

- Jeg er spent på fremtiden og ser frem til å bidra til vår fortsatte suksess i Hedin Parts, sier den nye administrerende direktøren for Hedin Parts Group.


Hedin Parts er blant annet den eksklusive globale leverandøren av Saab Original-reservedeler.

Omfattende statsing
Hedin Parts har vært et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group siden oppkjøpet av Orio i 2022.

Gruppen forener konsernets distribusjon av bildeler og ettermarkedstjenester med et uttalt mål om å etablere seg som en ledende europeisk distributør av reservedeler. 

 • Hedin Parts er den eksklusive globale leverandøren av Saab Original-reservedeler gjennom et nettverk som strekker seg over Europa, Nord-Amerika, Asia og Australia, med salgskontorer i Sverige, USA, Storbritannia, Tyskland og Sveits. 
   
 • Hovedkontoret med logistikk- og distribusjonssenteret med et sentrallager på 57.000 kvm med høy grad av automatisering skreddersydd for reservedelsoperasjoner, er plassert i Nyköping, Sverige, mellom Stockholm og Norrköping.
   
 • Interwheel, et av Sveriges største selskaper innen dekksektoren og distributør av flere premium merker, drives som et datterselskap av Hedin Parts Group. Ambisjonen er å utvide virksomheten innen distribusjon og salg av hjul og dekk over hele Europa.
   
 • Hedin Recycled har drevet med bildemontering siden begynnelsen av 2023 og vil fortsette å introdusere resirkulerte reservedeler for å ytterligere styrke selskapets tilbud og ettermarkedsaktiviteter som en del av Hedin Parts Group.
   
 • GS Bildeler, Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW, er et heleid datterselskap av Hedin Parts Group.
   
 • Datterselskapet BNC Nordic Distribution i Norge og Sverige er importør og distributør av sterke merkevarer til bil, MC, båt og fritidsmarkedet, inkludert bremser, understell, vask, beskyttelse og vedlikehold.
   
 • Hedin Parts Group er også majoritetseier i Koed med virksomhet i Danmark og Norge. Koed er sertifisert som BMW-serviceverksted og har siden oppstarten fokusert på demontering og salg av reservedeler til BMW.

 

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn