Renault later til å være en av produsentene som fulgte en oppskrift mange hadde sett for seg: Vente med lavutslippsmodellene til 2020 – det året gruppeutslippskravet slår inn.

En software-oppdatering fra fabrikken i Frankrike får skylden for at det ikke ble registrert noen av den nye Renault Zoe i 2019. Dermed ble det tørke for Renault-forhandlerne på tampen av fjoråret.

Les også: Autostrada mistet Renault - nye forhandlere inn

Forsinkelser
Flere Renault-forhandlere BilNytt.no har vært i kontakt med forteller om Zoe på lager som de ikke kunne selge høsten 2019 i påvente av en software-oppdateringen.

Nye Renault Zoe skulle etter planen lanseres allerede sommeren 2019. I høst var fortsatt den norske Renault-organisasjonen optimistisk: 

- Det blir levering av nye Zoe fra midten av oktober. Vi vil levere så mange biler vi klarer, og håper på minst 1.000 biler ut 2019 – kanskje så mange som 1.500-1.600 biler, sa Renault-sjef Nils-Henrik Holmen til BilNytt.no i anledning deres forhandler-turne i september.

Slik gikk det ikke, og fasiten viste kun 119 Zoe årets tre siste måneder.

- Vi hadde to måneder uten kundeleveranser av Zoe i fjor, sier Nils-Henrik Holmen nå.

Fra 2020 skal det imidlertid bli full fart på Zoe-salget igjen, lover Holmen, og forteller at målet er å selge rundt 3.000 Zoe i år.

Software-oppdateringen kom til Norge i begynnelsen av januar 2020 og Zoe er nå tilbake for fullt på registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Renault Zoe-salget pr måned 2019 og hittil i januar 2020:

I 2019 ble det solgt 2.090 Renault Zoe. I alt solgte Renault 2.457 personbiler i 2019, mens målet var 4.200 personbiler. Til og med 12. januar i år er det så langt solgt 124 Zoe i 2020, ifølge OFV.

Om forsinkelsen av nye Zoe skyldes utslippsbøtene i 2020, ville ikke Motor Gruppens konsernsjef Magnus Brask Rustad mene noe om før jul.

- Forhandlerne står uten elbiler nå de siste ukene av året, men ordrebanken inn i 2020 er stor, sa han til BilNytt.no da.

Flere hybrider fra Renault og Dacia
Holmen forteller at totalt med de 3.000 Zoe er ambisjonen å selge 4.000 nye Renault og Dacia personbiler i 2020.

Et par nye ladbare hybrider kan gjøre seg gjeldende på Renault-statistikken det kommende året. 

Både Captur og Megane stasjonsvogn skal etter planen komme som ladbare hybrider, begge i første halvår. Dessuten kommer Clio som hybrid.

RBI-sjef Nils Henrik Holmen regner også Renaults søstermerke Dacia med i sine prognoser.

- Dacia har vært vanskelig å prognosere. Vi regner med å selge 200 Duster, men det kan bli 400. Vi hadde kjempegod fart på denne i 2018, men var en stund hadde vi ikke biler tilgjengelig på grunn WLTP-overgangen.

- Samtidig vet vi at Dacia også kommer med biler med ledning, avslutter Nils-Henrik Holmen.

Les også: Dette er FAW - Motor Gruppens nye partner

Les også: Nye kinesiske bilmerker fra Motor Gruppen

Les også: En epoke er over - Thrane-Steen-navnet forsvinner

Les også: Thrane-Steen nedskalerer - Motor Forum oppskalerer


 Følg BilNytt.no på Facebook