- Vi har lavere kapasitet på grunn av karantener og omsorgspermisjoner som følge av stengte skoler og barnehager, men bra aktivitet, sier han til BilNytt.no.

Hebnes berømmer tiltakspakken som ble presentert mandag:

- Vi fulgte med på tiltakspakken som ble presentert på Stortinget, med forsterkede rettigheter for arbeidstakere og arbeidsgivere.

- Det er gledelig at politikerne på Stortinget opptrer samlende og ikke driver med partipolitikk i situasjonen som har oppstått, sier Bilia-sjefen.

Bedre rustet enn under finanskrisen
- Mandag valgte vi å sende ut en virkelighetsbeskrivelse og permitteringsvarsel til samtlige av våre 1.200 ansatte, sier Hebnes onsdag ettermiddag.

- Ut ifra varslingsfristen på to dager kunne vi startet med permitteringer i dag. Det har vi ikke gjort, sier han.

Hebnes mener det er for tidlig å si noe om de langsiktige konsekvensene av virus-utbruddet.

- For Bilias del er vi bedre rustet i dag enn for 11 år siden da finanskrisen oppstod, sier han.

Stengt forhandler åpner igjen
Forhandleren Toyota Bilia Levanger er stengt etter pålegg fra lokale helsemyndigheter etter et koronatilfelle. Forhandleren stengte dørene midlertidig 12. mars.

- Nå må vi alle sammen bidra til å redusere smitten. Vi beklager ulempen dette måtte medføre, skriver forhandleren på sine Facebook-sider.

Hebnes opplyser at den lokale forhandleren etter planen åpner opp igjen førstkommende lørdag, og med fulle servicetjenester fra mandag.

Les mer om Korona-pandemiens påvirkning på bilbransjen:

 Følg BilNytt.no på LinkedIn