Daglig leder i Ford Forhandler-foreningen, Arild Odden har meddelt styret at han ønsker å fratre når han fyller 67 år i august.

Ny leder er Finn Jentoft:

- Finn er en tungvekter i bransjen, han har kjent Ford i både Norge og i Europa gjennom mange år, og har den beste innsikten i hvordan det er å være bilforhandler, sier Ole B. Solberg.

Han er styreleder i forhandlerforeningen, og eier Solberg Bil i Skien og Notodden.

Finn Jentoft ledet forhandlerforeningen til Ford, før han ble konsernsjef i Kverneland Bil.

Jentoft gikk av som konsernsjef i Kverneland Bil for et år siden. I løpet av det siste året har Jentoft styreleder i Autoringen, og gått inn i styrene til i Ford-forhandlerne Ørsta Bil og i Melhus Bil..

- Dette blir litt som en lang sprintstafett. Finn Jentoft ledet foreningen til Arild Odden kom inn. Nå overtar han igjen stafettpinnen for å videreføre det gode arbeidet som er lagt ned og gi jernet for alle Ford-forhandlere i Norge i årene som kommer, sier Solberg.

- Arild Odden har vært svært viktig for oss i den tøffe omstillingsperioden som startet for noen år siden, fortsetter Solberg

- Med sin lange erfaring, sitt store nettverk og dype innsikt har Arild Odden (t.v) ledet foreningen på en trygg og god måte i en turbulent tid, sier Ole B. Solberg (i midten). Til høyre leder for Ford-importøren Per Gunnar Berg.

- Hevde oss helt i toppen
Solberg understreker at han er svært fornøyd med å ha klart å hente tilbake Jentoft til Ford-familien. Han mener dette er en løsning som sikrer en sømløs overgang og en videre vei mot toppen for Ford i Norge.

- Nye modeller som blant annet Mustang Mach-E gjør at vi vil hevde oss helt i toppen fremover. Kombinasjonen av sterke produkter på både person og nyttekjøretøy gjør vår konkurransesituasjon unik, sier Solberg.

Ford-forhandlerne har ifølge Solberg kommet styrket ut av koronapandemien gjennom omfattende effektiviseringstiltak og forbedringer på driftssiden.

Les også: Alle Ford-forhandlerne skal nå tilby mobil service: - Setter en ny standard for å selge biler

- Godt og konstruktivt samarbeid
Administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, er svært fornøyd med løsningen og ser frem til å samarbeide med Finn Jentoft igjen:

- For oss er det svært viktig med et godt og konstruktivt samarbeid med alle forhandlerne våre i årene fremover for å skape fortsatt vekst innenfor både salg av biler, nyttekjøretøy, deler og finansiering. Med Finn som ny leder av forhandlerforeningen ligger alt til rette for et slikt samarbeid, sier Berg.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Stian Blindheim Øystein Byberg | Knut Moberg | Jon Winding-Sørensen Petter Knutsen Bjørkelo 


 Følg BilJobb.no på LinkedIn