Tidligere i dag fikk BilNytt.no bekreftet at Bertel O. Steen Detalj slutter med Opel, Citroën og DS

Videre skrev BilNytt.no at nye Stellantis-kontrakter vil bli skrevet med norske forhandlere ved utgangen av 1. kvartal 2024.

Oppkjøp i Midt-Norge
Og allerede i ettermiddag skjer det altså enda mer i Bertel O. Steen-merkenes forhandlernettverk:

Slatlem Gruppen har inngått avtale om oppkjøp av Nord-Auto.

Nord-Auto er forhandler for Bertel O. Steen-merkene Fiat, Jeep, Kia, Opel og Peugeot, i tillegg til Honda, Isuzu og Suzuki.

Nord-Auto har bilforhandlere følgende steder:

 • Trondheim
 • Namsos
 • Steinkjer
 • Verdal

Slatlem Gruppen har fire lokasjoner i Møre og Romsdal med forhandlere i Kristiansund og Molde, og representerer fra før:

 • Mercedes-Benz
 • Peugeot
 • Kia
 • Jeep
 • Fiat
 • Mazda
 • Isuzu
 • Skoda
 • Volkswagen

Slatlem får dermed inn Opel, Suzuki og Honda, og utvider sitt geografiske nedslagsfelt når de nå etablerer et stort regionalt forhandlerkonsern for Bertel O. Steen-merkene i Midt-Norge.

- Dette har vært en ryddig prosess hvor vi har funnet en god løsning for videre samspill i Midt-Norge, sier Idar Slatlem, konsernleder i Slatlem.

Slatlem-konsernet omsatte i fjor for 624 millioner kroner og leverte et resultat før skatt på 27 millioner.

- Nord-Auto har en spesielt god markedsposisjon i sin region og dedikerte medarbeidere som vi gleder oss til å dele fremtiden med, sier Slatlem-sjef Idar Slatlem (midten). Her flankert av Øyvind Bjørgan (t.v) og Andrees van der Linden, som selger konsernet sitt.

- Bertel O. Steens målsetting er å skape sterke regionale forhandlere med størst mulig konkurransekraft. Det å samle Slatlem og Nord-Auto er i tråd med importørens strategi, fortsetter Slatlem.

Eierne i Nord-Auto blir med videre
Øyvind Bjørgan og Andrees van der Linden etablerte Nord-Auto i 2014.

Dagens eiere har i hele perioden vært aktive i driften, og har ingen planer om å gi seg selv om Slatlem nå kommer inn som eier:

- Vi skal fortsatt være like aktive med i driften som før, sier Øyvind Bjørgan og Andrees van der Linden.

- Dette har vært store deler av livene våre siden etableringen for omtrent 10 år siden og vi er alt for engasjerte i prosjektet, ansatte, kundene og regionen til å gi oss nå.

Nord-Auto er Bertel O. Steens strategiske partner i Trøndelag og har investert i anlegg og bilmerker de siste par årene.

- Sammen med Slatlem kan vi bygge en mer bærekraftig organisasjon og større struktur som kan styrke samarbeidet med Bertel O. Steen fremover, sier Øyvind Bjørgan (t.v) og Andrees van der Linden.

Omfatter flere virksomheter
Avtalen innebærer at Slatlem kjøper 100 % av Bjørgan & Linden Holding, eieren av Nord-Auto.

Bjørgan & Linden Holdings konsernregnskap viser en omsetning på 424 millioner kroner i 2022, og et resultat før skatt på 16 millioner kroner.

Nord-Auto-forhandlerne i Namsos, Steinkjer og Verdal har vært eid 100 % av Bjørgan & Linden. Eierandelen i Trondheim er 51 % etter oppkjøpet av Strindheim Bil i desember i fjor

I tillegg til forhandlerne inkluderer oppkjøpet Trøndelag Bilutleie (51 %), franchisetaker for Avis i Trøndelag, samt Bilpleien Steinkjer (50 %).

Nøkkeltall Nord-Auto-virksomhetene:

Se konserntall nederst i artikkelen!

- Rigger seg for fremtiden
Konsernsjef Harald Frigstad i Bertel O. Steen applauderer grepet som nå gjøres i Midt-Norge: 

- For oss er dette helt i tråd med den strategien vi har fulgt de siste fem årene, sier Frigstad.

- Det er svært positivt at våre viktige samarbeidspartnere tar grep og tilpasser seg bilbransjens nye hverdag, sier konsernsjefen.

- Vi ser med forventning frem til hva Slatlem og Nord-Auto kan oppnå med forente krefter i tiden som kommer, sier konsernsjef Harald Frigstad i Bertel O. Steen.  

Idar Slatlem opplyser at gjennomføring av avtalen vil skje innen utgangen av 2023.

- Bilmarkedet i vår region holder seg godt sett mot andre deler av landet, og med Trondheim som en naturlig motor, sier Idar Slatlem.

- Samtidig er bilbransjen i stor endring og vi opplever marginpress og krav til investeringer. Vi er slik skrudd sammen at vi ser muligheter i dette.

- Sammen med Nord-Auto og en importør som vi har stor tillit til, skaper vi nå en struktur som er rigget for fremtiden, sier Idar Slatlem til BilNytt.no.

Har ønsket utvidelse
BilNytt.no er kjent med at Slatlem-konsernet over tid har ønsket å ekspandere med merkene de representerer. 

- Vi ønsker å ekspandere, sa eier Anton Slatlem til BilNytt.no tidligere i år. 

I januar skrev BilNytt.no at Slatlem-merket Mercedes-Benz ble mest registrerte bilmerke i Kristiansund i fjor – og at konsernet bygger nytt forhandleranlegg for Bertel O. Steen-merkene i byen.

I oktober økte Slatlem sin innsats på Bertel O. Steen-merkene ved å begynne med Jeep og Fiat i Kristiansund og Molde.

Slatlems nye Bertel O. Steen-anlegg i Kristiansund skal etter planen stå klart i løpet av 2025, opplyser Idar Slatlem til BilNytt.no i dag.

Flere endringer
Tidligere i dag sa Bertel O. Steen Detalj-sjef Per-Kristian Jonassen følgende til BilNytt.no:

- Når vi nå står foran ytterligere tilpasninger i de ulike merkenes forhandlernettverk, er timingen riktig også for oss å strømlinjeforme og spisse merkestrategien vår.

På Vestlandet og i Midt-Norge slutter Bertel O. Steen Detalj med Opel/Citroën i Ørsta, Ålesund, Molde, Trondheim og Verdal.

BilNytt.no skrev tidligere i dag at det var grunn til å tro at Nord-Auto var kandidaten til å overta Opel og Citroën i Trondheim og Verdal.

Det er fortsatt sannsynlig, men nå med Slatlem som eier.

I Ørsta er Bil & Gummiservice Opel- og Jeep-forhandler og i Ålesund er Aaland Bil forhandler for Citroën, DS, Jeep og Fiat. Begge forhandlerne har også andre bilmerker.

Disse forhandlerne ligger sør for Slatlems distrikt.

Her slutter Bertel O. Steen med Opel og Citroën:

 • Gjøvik (Opel)
 • Lillehammer (Opel)
 • Asker og Bærum Opel overtas av Mobile
 • Drammen (Citroën)
 • Kristiansand (Opel)
 • Bergen (Citroën og DS)
 • Ørsta (Citroën)
 • Ålesund (Opel)
 • Molde (Citroën og Opel)
 • Trondheim (Citroën, Opel og DS)
 • Verdal (Citroën)

Mobile-konsernet står i dag for en svært stor andel av Opel- og Citroën-salget i Norge. Om det taler for eller mot at Mobile får overta merkene i områder som nå blir ledig, er uklart.  

I de øvrige ledige områdene har Mobile fra før forhandlere i Hamar, Gjøvik, Drammen, Kristiansand og Bergen, i tillegg til i Asker.

Nøkkeltall Bjørgan & Linden Holding AS (konsernregnskap):

Tallene omfatter Nord-Auto AS, Nord-Auto Verdal AS, Nord-Auto Namsos AS, Nord-Auto Import AS, Sjøfartsgata 15 AS, Nord-Auto Trondheim AS (51 %) og Trøndelag Bilutleie AS (51 %).

Nøkkeltall Slatlem Holding AS (konsernregnskap):

Tallene omfatter Slatlem Kristiansund AS, Slatlem Bilsentrum AS, Slatlem Molde AS, Slatlem Bilplan AS, Slatlem Gruppen AS, Slatlem Eiendom Kristiansund AS, Slatlem Eiendom Averøy AS, samt Bilskadesenteret Nordmøre AS (66 %) og Dekkteam Kristiansund AS (33 %).

Konsernledelsen i Slatlem Gruppen består av COO Eirik Tranø (f.v), konsernleder Idar Slatlem og CFO Sindre Stavnesli.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn