Øystein Byberg er ansatt som nyhetsredaktør i Bilforlaget AS.  

Byberg kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i Hegnar.no, der han har dekket norsk næringsliv i 18 år.

- Han vil gå inn i en nyopprettet stilling som nyhetsredaktør i Bilforlaget. Hovedområdet hans vil være bilbransjenyheter i nyhetstjenesten BilNytt.no, sier Atle Falch Tuverud.

Tuverud er administrerende direktør i Bilforlaget og har siden mai også vært sjefredaktør. Denne publisher-rollen gjøres nå permanent.

Flere endringer
Atle Falch Tuverud varsler flere endringer i Bilforlaget, som har vært den ledende formidleren av bil- og bilbransjenyheter siden 1975.

- Ansettelsen av Øystein Byberg er første ledd i utviklingen av Bilforlaget. Vi skal styrke vårt redaksjonelle team ytterligere og sette mer kraft i videreutviklingen av våre produkter og vårt mannskap, sier han.

- Med sin bakgrunn er Øystein rett mann til først og fremst være med å videreutvikle BilNytt.no som bilbransjens viktigste nyhetsformidler. I tillegg kommer han til bordet med medieerfaring som vil bidra til å utvikle våre øvrige produkter, sier Tuverud.

Øystein Byberg (til venstre) gleder seg til jobben som nyhetsredaktør i Bilforlaget sammen med sjefredaktør og adm. direktør Atle Falch Tuverud.

Har dekket bil og bilbransje i 10 år
- Jeg føler at stillingen er skreddersydd for meg, hvor jeg kan kombinere min erfaring innen finans- og næringslivsjournalistikk med min store interesse for bil og bilbransje, sier Øystein Byberg. 

- Selv om jeg kjenner bilbransjen godt etter å ha dekket også den siden 2008, er jeg ydmyk i forhold til de oppgavene jeg står overfor. Bilbransjen kommer til å endre seg kraftig de neste årene. Vår oppgave er å følge disse endringene og formidle dem til leserne. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben i Bilforlaget, sier Byberg. 

- Med Øystein på laget og et toppmotivert mannskap, er vi bedre skodd enn noen gang for å endre oss, forbedre oss og utvikle oss videre, avslutter Tuverud.

 

Bilforlaget er Norges største spesialforlag for bilinformasjon og står bak bransjenyhetstjenestene BilNytt.no og MotorBransjen.no, stillingstjenesten BilJobb.no, samt bilportalene BilNorge.no og YrkesBil.no. Bilforlaget gir også ut bladene Bil, YrkesBil og MotorBransjen, som er markedsledere i sine respektive segmenter. Forlaget ble etablert i 1975, har 22 ansatte, omsetter for 34,5 millioner kroner og holder til på Skøyen i Oslo.