BilNytt.no har tidligere skrevet at Mitsubishi- og Renault-importør Motor Gruppen skal introdusere den elektriske SUVen E-HS3 fra det kinesiske merket Hongqi i Norge. 

Konsernsjef Magnus Brask Rustad i Motor Gruppen har senere gitt signaler om at det er en annen modell fra Hongqi som vil bli lansert først. 

Uventet
BilNytt.no har vært i kontakt med forhandlere i Motor Gruppen-nettverket, som har ventet at det ville bli en konkurrent til Volkswagen ID.3 som skulle være først ut.

Nå viser det seg at forhandlerne får noe som er så fjernt fra en ID.3 som det er mulig å tenke seg: 

En bil som BilNytt.no har identifisert som Hongqi E-HS9 er sett sammen med Motor Gruppen-ansatte i følgebiler fra Mitsubishi.

Hongqi E-HS9 er en over fem meter lang og to meter bred helektrisk SUV, designet av Rolls Royces tidligere designsjef.

2021
BilNytt.no sine eksklusive bilder viser tilsynelatende en fotosession av bilen til markedsmateriell som skal benyttes ved lansering av bilen.

Ingen i Motor Gruppen har villet kommentere detaljer om lansering av bilen overfor BilNytt.no i dag.

Potensielle forhandlere og presse vil etter det BilNytt.no kjenner til bli invitert til visning av bilen i slutten av oktober. Bilen vil antagelig ikke være klar for kunder før annet halvår 2021.

- Vi jobber tett med Hongqi om en kommende lansering i Norge, noe mer vil jeg ikke si i dag, sier Magnus Brask Rustad.

E-HS9 skal være 5,16 meter lang, 2,0 meter bred og ha en akselavstand på 3,25 meter – lenger enn Maybach GLS. Dashbordet har en skjerm som strekker seg i hele bilens bredde.

Hongqi E-HS3 (til høyre) kommer ikke til Norge med det første. Etter hva BilNytt.no kjenner til er en typegodkjenning av denne modellen lenger unna. E-HS9 har dermed tatt plass først i køen.

Denne uken ble den nye bilen observert sammen med et team fra Motor Gruppen like utenfor Oslo.

Flere aktuelle forhandlere
Brask Rustad har tidligere uttalt til BilNytt.no at det er Motor Forum-forhandlerne som skal selge Hongqi, men at Motor Gruppen også har begynt å snakke med andre Mitsubishi- og Renault-forhandlere. 

Etter at det ble kommunisert at Mitsubishi skulle trekke seg ut av Europa har mange av de frittstående forhandlerne i nettverket fått signaler om Hongqi og Bestune vil bli aktuelle merker for flere av forhandlerne.

Les også: Mitsubishi snur: Skal selge ny ladbar SUV i Europa likevel

Bak bilmerket Hongqi står den statseide kinesiske produsenten FAW. Hongqi er Kinas eldste personbilmerke, og het opprinnelige Røde Flagg.

- Jeg er svært trygg på FAW og bilmerkene Bestune og Hongqi, basert på deres utviklingsressurser og gode økonomiske resultater. Vi har vurdert dette nøye, sa Magnus Brask Rustad til BilNytt.no i fjor.

Les også: Dette er FAW - Motor Gruppens nye partner

 Følg BilNytt.no på LinkedIn