Forrige uke skrev BilNytt.no at Rune F. Brath sluttet som General Manager for Lexus i Norge etter å ha hatt stillingen siden i sommer, og at Jan Christian Holm gjorde comeback som Lexus-sjef. 

Brath kunne ikke si til BilNytt.no hvorfor han forlot stillingen etter bare noen måneder, utover at han hadde takket ja til en "spennende ny stilling".

Nå er det klart at Rune F. Brath er på plass som ny daglig leder hos Autoxo Sport AS fra 18. oktober:

- Dette var rett og slett en sjanse jeg ikke kunne si nei til. Vi snakker om å jobbe med merkevarer innen bilbransjen som er helt unike, sier Brath.

Thomas Kleven var daglig leder fra 2012 og frem til i år.

Rune F. Brath har hatt sentrale roller i en delt stilling mellom Toyota og Lexus i Norge siden 2006.

Skal relansere Maserati
Autoxo Sport er autorisert Maserati-forhandler og -verksted, og autorisert Ferrari-verksted. Forhandleren er store på salg av sportsbiler og andre eksklusive biler, og holder til på Billingstad i Asker.

I forrige uke ble det kjent at Bertel O. Steen blir ny importør for Stellantis-merkene Alfa Romeo, Fiat og Jeep. Fra før importerer Bertel O. Steen også Stellantis-merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel.

BilNytt.no spurte da Bertel O. Steen sin konserndirektør for Stellantis Norge, Simen Heggestad Nilsen, om hva som skjer med Stellantis-merket Maserati i Norge.

Heggestad Nilsen svarte da at Bertel O. Steen overtar Fiat, Alfa Romeo og Jeep ved overtagelsen av FCA Norway AS.

I Norge er det Autoxo Sport som har agenturet for Maserati.

En av oppgavene Rune F. Brath vil få er å være med på å relansere Stellantis-merket Maserati som et elektrifisert merke i Norge neste år:

- Allerede i 2022 relanseres også Maserati som et elektrifisert merke. Her vil det komme mange spennende nyheter fremover, sett med norske øyne, sier Brath.

- Maserati skal befeste sin posisjon som øverste luksus- og sportsbilmerke i den nye Stellantis-gruppen, fortsetter han.

- Dette blir vel helt annerledes enn å jobbe hos Toyota- og Lexus-importøren?

- Både og. Jeg har fra før erfaring med å jobbe tett med bilfabrikker og å lansere nye modeller i det norske markedet, sier Brath til BilNytt.no. 

- I tillegg til importfunksjonene, blir det nå også fokus på å drive bilbutikk, sier han.

- Vi er overbevist om at Rune er den rette mannen til å lede satsingen videre og ser naturligvis meget lyst på fremtiden, sier Autoxo Sport-sjef Jesper Viskum Schak (til høyre). 

Les også: Autoxo Sport og Medhus' nye forhandler vegg-i-vegg

Autorisert Ferrari-forhandler og nytt navn
Fra nyttår blir Autoxo Sport etter alt å dømme autorisert Ferrari-forhandler i Norge, etter at den danske Ferrari- og Maserati-forhandleren Formula Automobile overtok 67 % av selskapet i fjor

- Å få lede satsingen sammen med faglig sterke og engasjerte eiere, og være med å etablere Ferrari som offisiell autorisert forhandler i Norge, er noe jeg ser frem til, sier Brath.

Samtidig bytter Autoxo Sport navn til Formula Automobile Norge ved årsskiftet. Da planlegges også åpning av et nytt Ferrari showroom. 

Ifølge CEO Jesper Viskum Schak har selskapet har et solid fundament til å vokse videre i årene som kommer.

- Formula Automobile Norge skal være det ledende bilhuset innen luksussegmentet og en klubb for alle med «passione» for sportsbiler, sier Viskum Schak.

I januar meldte BilNytt.no at Autoxo Sport hadde gjort tre ansettelser i forbindelse med arbeidet rundt Ferrari-autorisasjonen: 

Bård Abrahamsen var ansatt som Brand Manager Ferrari, Christian Syvertsen ble ansatt som selger og Christine Gaustad ble ansatt innen Customer Experience.

Nøkkeltall Autoxo Sport AS:
2020-tallene er ikke klare

Michael Stang Fritzøe eier 33 % av selskapet gjennom sitt heleide selskap Treschow-Fritzøe AS. Danske Formula Holding, med Johnny Laursen i spissen, eier 67 %.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Martin Huseby Jensen Jon Winding-Sørensen Petter Knutsen Bjørkelo 


 Følg BilJobb.no på LinkedIn