For to uker siden startet forhandlerkjeden Møller Bil en kampanje der Skoda Enyaq lagerbiler markedsføres med inntil 150.000 kroner i «besparelse».

Like etterpå annonserte Møller Bil at kundene kunne spare 100.000 kroner på Audi Q4 e-tron fra lager.

Begge modellene har tidligere hatt svært lang leveringstid, og en stor ordrereserve.

Kampanjene føyer seg inn i rekken av kampanjer og tilbud der forhandlere og importører kappes om de få nybilkundene som finnes. 

I forrige uke kuttet Volkswagen-, Audi-, Skoda- og Cupra-importør Harald A. Møller prisene på utvalgte Volkswagen ID-modeller med inntil 69.100 kroner, i forbindelse med merkets 75-årsjubileum i Norge. 

Samtidig har nå konsernets forhandlerkjede Møller Bil kjørt i gang en kampanje der Volkswagen ID.4 og ID.5 med bakhjulsdrift markedsføres med priskutt på inntil 140.000 kroner. 

Også i denne kampanjen er det nye lagerbiler med umiddelbar levering det dreier seg om.

Slik markedsføres Møller Bils lagerbilkampanje for Volkswagen ID.4 og ID.5 i sosiale medier.

Ifølge Møller Bils nettsider er vinterhjul og service- og vedlikeholdsavtale inkludert, og kundene tilbyr rente på 3,99 % på ID.4 og 1,99 % på ID.5.

Nummer to på registreringsstatistikken
Volkswagen ID.4 er Norges nest mest registrerte personbilmodell hittil i år (pr. 18. juni), etter Tesla Model Y. 

Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) er det registrert til sammen 3.296 Volkswagen ID.4 og ID.4 GTX.

For kupé-modellen ID.5 er tallet 644 biler. 

Da Møller Bil lanserte kampanjen på Skoda Enyaq, bekreftet importøren overfor BilNytt.no at ordrereserven på modellen begynte å komme à jour.

BilNytt.no er kjent med at ordreinngangen vært lav det siste halve året hos Møller Bil – som hos de fleste andre merkeforhandlere.

BilNytt.no har i dag vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør i Møller Mobility Group, Gurli Høeg Ulverud, med spørsmål om Møller Bils kampanje.

BilNytt.no har blant annet spurt om hvor mange lagerbiler som tilbys til kampanjepris og hvorfor forhandlerkjeden tilbyr såpass store rabatter på Norges nest mest registrerte modell i hittil i år. 

- Vi er veldig glad for å kunne tilby en slagkraftig og offensiv kampanje i anledning 75-års jubileumet, og har utover det ingen ytterligere kommentarer til dette nå, sier Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonsdirektør i Møller Mobility Group, til BilNytt.no.

Da Møller Bil satte ned prisen på Skoda Enyaq med 150.000 kroner nylig, sa Gurli Høeg Ulverud at man av konkurransemessige hensyn ikke ønsket å kommentere dette, men at forhandlerkjeden var glad for å tilby slagkraftige kampanjer.

Importøren: - Spar inntil 69.100 kroner
Også importøren Harald A. Møller har nå store prisavslag på nye Volkswagen.

I forbindelse med at Volkswagen feirer 75 år i Norge har importøren lansert det de kaller «tidenes jubileumskampanje»:

Der tilbys Volkswagen ID.3, ID.4 og ID.5 med diverse utstyr inkludert og ulike prisbesparelser. 

Ifølge nettsidene til Norges største bilimportør er det Volkswagen ID.4 GTX og ID.5 GTX med firehjulsdrift som tilbys med størst rabatt:

Volkswagen ID.4 GTX 4MOTION er priset fra 499.900 kroner, og importøren frister med en besparelse på inntil 62.700 kroner.

Volkswagen ID.5 GTX 4MOTION er priset fra 549.900 kroner, og importøren frister med en besparelse på inntil 69.100 kroner.

Importørens kampanje gjelder til 31. august, mens Møller Bils kampanje er gyldig til 31. juli.

Skoda-importør Harald A. Møller tilbyr også over 100 utstillings- og lagerbiler av Enyaq Coupé RS iV med 62.500 kroner i rabatt til og med 30. juni. Dette er modellen som selges på nett rett fra importøren.

Det er nå over fem måneder siden Tesla dumpet prisene på Norges mest solgte bilmodell, Model Y. 

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo

 Følg BilJobb.no på LinkedIn