Erik Arnesen Helsfyr AS ble kåret til årets Mercedes-Benz-forhandler i Norge 2020, på Mercedes-Benz sitt digitalt forhandlermøte onsdag kveld.

- For en ære, utrolig stolt av gjengen, uttalte konsernsjef Lars Erik Presterud.

Han leder Dronningfjell AS som eier Mercedes-Benz-forhandleren Erik Arnesen Helsfyr AS og Volkwsagen- og Audi-forhandleren Erik Arnesen Bryn AS.

Les også: Erik Arnesen: Det eneste forhandlerkonsernet som ikke permitterte ansatte

Espen Berg (bak i rosa skjorte), daglig leder for Erik Arnesen Helsfyr og Lars Erik Presterud (bak i dressjakke), konsernsjef for de to Erik Arnesen-forhandlerne sammen med noen av sine ansatte. Presterud trekker frem at alle de ansatte er avgjørende for å levere gode resultater.

Dette er vinnerne Mercedes-Benz-importøren kåret i går kveld:

Årets Mercedes-Benz-forhandler - personbil:

  • Erik Arnesen Helsfyr

De nominerte var: 

  • Motor-Trade Trondheim
  • Erik Arnesen Helsfyr
  • Bertel O. Steen Lørenskog
  • Hallingdal Bilsenter

Dette er juryens begrunnelse:

"Prisen «årets forhandler Mercedes-Benz personbil 2020» går til en forhandler som har levert svært gode resultater i alle disipliner.

I tillegg til sterke salgsresultater på nybil kan de vise til et høyt salg av deler og tilbehør, de er i toppen på KTI både for salg og service, og ikke minst har de godt over 90% aktiveringsgrad på Mercedes Me. De er særdeles dedikert og målrettet i sitt arbeid, og har gjennom hele 2020 virkelig holdt trykket opp med maksimalt fokus på salg og kunderelasjoner. Dette har betalt seg med et av de beste årene de noen gang har hatt.

Forhandleren har en offensiv strategi og er nytenkende. Dette er kort og godt Norges beste Mercedes-Benz personbil forhandler gjennom 2020 når alle kvantitative og kvalitative aspekter legges til grunn."

Årets Mercedes-Benz-selger - gruppe 1:

  • Diako Mavlodi, Bertel O. Steen Asker & Bærum

Årets Mercedes-Benz-selger - gruppe  2:

  • John Guldahl, Bertel O. Steen Lørenskog

Årets Mercedes-Benz-selger - gruppe 3:

  • Geir Gribbestad, Bertel O. Steen Molde

Årets Mercedes-Benz-selger - gruppe 4:

  • Ola Otnes,  Elverum Sport Bilsalg

- Nå langt flere kunder
Mercedes-Benz hadde i går verdenspremiere på Lørenskog av sin nye elektriske kompakt-SUV EQA. Den har salgsstart i februar, mens versjonen med firehjuldrift vil være på plass i 4. kvartal.

- Med EQA vil vi nå ut til langt flere kunder som har manglet et elektrisk alternativ i kompaktsegmentet, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Instegsprisen for nye EQA vil være på kr 408.000 kroner, og Myhre forventer å kunne levere en "ferdig utstyrt" EQA 250 med en prislapp på rundt 450.000 kroner.

- Etter hvert vil vi tilby en hel familie av EQA-modeller, med ulik effekt, rekkevidde og ikke minst trekk på både to og fire hjul, sier Kjetil Myhre til BilNytt.no.

EQA har omtrent samme fysiske mål som for eksempel konkurrentene Volvo XC40 Recharge og Volkswagen ID.4. Flere utfordrere kommer i løpet av 2021 – blant annet Audi Q4 e-tron og Tesla Model Y.

- Må krige for bilene
Sammen med EQC skal EQA stå for store deler av de "8.200+" bilene som Mercedes-Benz har som ambisjon å selge i år.

I fjor gjorde bilmerket et comeback med elektrfiserte modeller og merket endte på 9. plass på registreringsstatistikken for 2020.

Mercedes-Benz' personbilsalg i Norge 2010-2020:

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

- Det skjer ting i de europeiske markedene som gjør at vi må krige for bilene våre. Vi vet at batteritilgang og batteriproduksjon er en knapp kapasitet og ressurs, sier Mercedes-Benz-sjefen.

- Vi har imidlertid en bra posisjon inn mot Mercedes-Benz sentralt ved at vi leverte mange biler i 2020 og har en solid ordrereserve inn i 2021, forteller Myhre.

- EQA vil sammen med EQC være de modellene som bidrar mest, men også plug-in hybrid blir viktig for oss i år. EQA og EQS gjør at vi når ut til langt flere, sier Myhre. 

EQS er en elektrisk S-klasse som kommer på sensommeren.

Bertel O. Steen-merkene har en totalprognose for personbilsalget på 145.000 biler, og en elbil-andel på 65 %.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Stian Blindheim Øystein Byberg | Knut Moberg | Jon Winding-Sørensen Petter Knutsen Bjørkelo 


 Følg BilJobb.no på LinkedIn