Egil Stenshagen kjøper 30 % av BUS AS gjennom Stenshagen Invest AS. Jo Lunder (Cigalep AS) og Jarle Berg (Peanth AS) kjøper til sammen 5 % av selskapet. 

Også Jaeck-familien har kjøpt seg opp i selskapet, noe som gjør at familien har økt sin eierandel fra 58 % til 65 % av selskapet. 

BUS AS levererer blant annet dataløsninger for PKK, innbyttetaksering og kvalitetskontroll, har 11 ansatte og satt igjen med 20 millioner kroner av en omsetning på 35,7 millioner i 2019.

- Spennende investering
- Vi har fulgt BUS lenge, og når Jaeck-familien fortalte meg at det var aksjer til salgs så syntes vi det var interessant, sier Egil Stenshagen til BilNytt.no. 

- Vi har et solid inntrykk av selskapet både utenfra og som kunder. Vi har også spurt andre BUS-kunder, som bare har ros å gi. Totaliteten gjør dette til en spennende investering, fortsetter han.

Daglig leder og eier Henrik Jaeck legger ikke skjul på at han er fornøyd med å få de tre investorene med på BUS-laget:

- Vi ønsker å fortsette den reisen vi er på, og håper med de erfaringene vi får inn at vi kan løfte blikket, og se ting vi kanskje ikke ser i dag, sier Jaeck til BilNytt.no. 

- Dette er en veldig god match, og vi føler at vi styrker selskapet. Jeg har veldig tro på tiden fremover, fortsetter han.

Les også: Marginfest for bilbransjens dataleverandører

Ny styreleder
Jo Lunder blir ny styreleder i BUS AS, og Jarle Berg går inn i styret.

- Det er et kvalitetsstempel med Lunder som styreleder. Han har solid erfaring både internasjonalt og fra software-bransjen, understreker Stenshagen.

- Jeg skal bare være aksjonær. Vi er langsiktige investorer, og skal ikke skape uro på eier- eller driftssiden, sier Stenshagen.

- I Norge skal BUS AS fortsette som før med god kundesupport og med enkle brukervennlige produkter. I tillegg ønsker vi å være med på å hjelpe selskapet til videre vekst i markeder utenfor Norge, sier Jo Lunder.

Lunder er fra før styremedlem i Egil Stenshagens investeringsselskap Stenshagen Invest.

Lunder har tidligere blant annet vært direktør i Ferd og Vimpelcom. Lunder har også en rekke andre styreverv i store norske selskaper, og er blant annet styreleder i Ferd-eide Elopak, og styremedlem i Canica, som er Stein Erik Hagen og -familiens investeringsselskap.

Jarle Berg har tidligere vært styreleder og eier i Sentinel Software som står bak Carweb. Han er i dag blant annet styreleder og eier i eDialog24 AS.

- Jeg har fulgt BUS i 20 år, og det er med stor glede at jeg nå får muligheten til å bli med på denne reisen, sier Jarle Berg (til høyre) om fremtiden sammen med Henrik Jaeck og BUS AS.

Tidligere styreleder Einar Dahle og konas selskap GE Investment AS har nå solgt sine 42 % av BUS AS.

Einar Dahle fortsetter i selskapet som både ansatt og styremedlem. Dahle stiftet selskapet sammen med Bernard Jaeck i 1991.

Vil ekspandere
Henrik Jaeck forteller at de vil lansere flere nyheter til høsten både i Norge og Sverige.

 - I Norge er strategien å beholde markedsandelen vi har, mens i Sverige er vi et nytt selskap som skal vokse. Der blir kompetansen til Jo Lunder veldig god å ha, også ser vi på andre markeder, sier Jaeck.

- Vi skal forsøke å se i glasskula – kan det være flere tjenester bilbransjen har bruk for, og er det flere markeder å gå inn i? sier Stenshagen. 

- Danmark er geografisk nærme, og vi må finne en riktig strategi før vi går inn der. Alle markeder er i utgangspunktet interessant, men vi kan ikke ta alt på en gang, legger Jaeck til. 

Solid resultat
BUS AS har levert solide resultater over flere år, og MotorBransjen.no meldte i forrige uke at BUS AS i fjor endte med en resultatmargin på hele 57 %.

- Når markedsandelen øker, så legger det seg på bunnlinja hos oss, sa Henrik Jaeck til MotorBransjen.no.

Nøkkeltall BUS AS:

** Redaksjonen i BilNytt.no gjør for ordens skyld oppmerksom på at Bilforlagets sjefredaktør og eiere har eierinteresser i eDialog24 AS.

 Følg BilNytt.no på LinkedIn