Ketil Borgvin Dørre etterfølger med det Tore Nilsen Breen som i februar i år ble ansatt som Head of Baltic Operations med ansvaret for Møller Mobility Groups samlede virksomhet i Baltikum. 

- Ketil Borgvin Dørre er rett mann for jobben som kommersiell direktør. Han har lang og bred erfaring hos oss og kan svært mye om forhandlervirksomhet, sier Sverre Helno, administrerende direktør i Møller Bil.

- Jeg er veldig glad for at han tar denne utfordringen og blir med og utvikler Møller Bil videre i en krevende tid, sier Møller Bil-sjef Sverre Helno.

Dørre startet allerede i 1996 i Harald A. Møller som forretningsutvikler, og har siden blant annet jobbet med finans i Møller US og Møller Finans. Han har også vært administrerende direktør i Møller BilPartner, og ledet konsernets virksomhet i Baltikum.

Fra 2009 til 2017 var han igjen tilbake i Harald A. Møller, før han de siste årene har vært økonomidirektør i Møller Bil. 

Stillingen som kommersiell direktør har som oppgave å utvikle Møller Bil som kjede og styrke salgs- og markedsfunksjonen med fokus på både ny- og bruktbil og utvikling av nye forretningskonsepter.

Møller understreker at ansvaret for salg av nye og brukte biler ligger fortsatt i linjen hos hver enkelt region og forhandler, men kommersiell direktør støtter linjen og bidrar til at kraften i kjeden blir tatt ut.

Les også: Møller Bil styrker ledelsen av servicemarkedet

- En av de viktigste økonomi-rollene i konsernet
Eirik Haug Sundene har vært i Møller-systemet siden 2017, og kommer fra stillingen som direktør for strategi og forretningsutvikling i Møller Mobility Group.

Han tiltrer 1. januar 2021, men vil allerede nå bli en del av Møller Bil-teamet.

- Eirik blir en svært viktig ressurs for Møller Bil fremover. Med sin bakgrunn og personlige egenskaper vil han tilføre viktige perspektiver, sier Sverre Helno.

Sundene vil rapportere til CFO Anna Nord Bjercke.

- Stillingen som økonomidirektør i Møller Bil er en av de viktigste økonomi-rollene i konsernet, med ansvar for å utvikle controllingorganisasjonen i Møller Bil videre og bidra både i Møller Bil- og økonomiledelsen i konsernet, sier CFO Anna Nord Bjercke.

- Jeg ønsker å takke Ketil for godt samarbeid og solid innsats i denne rollen, og gleder meg veldig til å få Eirik på laget, sier CFO Anna Nord Bjercke (t.h.). Her sammen med Møller Mobility Groups konsernsjef Petter Hellman.

På prestisjeliste
I 2019 figurerte Eirik Haug Sundene på E24s toppliste over Norges fremste ledertalenter:

- Bransjen står overfor en rekke «disruptive» krefter hvor han har vært en nøkkelressurs i å gjøre konsernet mer konkurransedyktig, eksempelvis gjennom etablering av kraftige tiltak på bruktbil for å møte teknologiskiftet, lansering av Seat på ny eCommerce distribusjonsmodell og etablering av bildelingsselskapet Hyre, het det blant annet i juryens begrunnelse.

BilNytt.no meldte i juni at Møller Mobility Group hadde en knallstart på første tertial i 2020, og økte omsetningen med én milliard kroner.

 Følg BilNytt.no på LinkedIn