- Jeg vil takke alle kolleger og ledere i Møller Mobility Group for fantastiske og lærerike år, sier Anita Svanes til BilNytt.no.

Hun har fra 2011 vært kommunikasjonssjef for importøren Harald A. Møller, Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy.

Nå forlater hun bilbransjen og blir blir kommunikasjonsdirektør (Vice President Communications, Public Affairs & Sustainability) i det nye flyselskapet Flyr. 

Svanes har også hatt ansvar for samfunnskontakt og krisekommunikasjon. Dette innebærer blant annet at hun har hatt ansvaret for mediehåndteringen av "Diesel-gate" i Norge. 

Møller-konsernet har også vært hovedsponsor til Arendalsuka som hovedsponsor siden andre året den ble arrangert, noe som også har vært Svanes sitt bord.

Anita Svanes har også hatt ansvar for det langsiktige omdømmeprosjektet rundt miljøambisjonen til Harald A. Møller om å bli ledende på elektriske biler, som startet under Terje Male, samt vekstprogrammet "Skoda Simply Grow" da hun jobbet med Skoda.

- Anita har gjennom mange år vært en viktig ressurs for arbeidet vårt med å fremme bærekraft og den elektriske drivlinjen i møte med myndigheter, kunder og samarbeidspartnere, sier Volkswagen-sjef Harald Edvardsen-Eibak.

- Svanes har gjennom mer enn 10 år vært en viktig ressurs i Møller Mobility Group, og særlig gjennom rollen hennes som kommunikasjonssjef for Harald A. Møller, Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy, fortsetter han. 

- Svanes har vært ansvarlig for presselanseringen av ID.-modellene våre, og den generasjonen elbiler som vi bygger forretningen vår på i fremtiden, sier Volkswagen-sjef Harald Edvardsen-Eibak. 

- Arbeidet med å finne Anitas erstatter er nå høyt prioritert, fortsetter Edvardsen-Eibak.

- Jeg har stortrives med å jobbe i bilbransjen, med så mange hyggelige og dyktige folk, og i en bransje som har så stor betydning i samfunnet, sier Anita Svanes til BilNytt.no.

Svanes sin karriere i bilbransjen:

 • Kommunikasjonssjef/prosjektleder
  Harald A. Møller AS / Møller Mobility Group (2011 - 2021)
   
 • Informasjonssjef - Opel og Saab
  General Motors Norge AS (2003 - 2010)
   
 • Informasjonskonsulent
  Citroën Norge AS (1999 - 2003)

I GMs internasjonale kommunikasjonsråd
Gjennom 8 år i GM hadde Svanes i tillegg til PR for Opel og Saab også mye annet ansvar, noe som resulterte i at hun fikk GMs Chairman’s Honors Award «Best of the Best» i 2004.

- Det var en internasjonal rettet jobb, med mange spennende prosjekter, sier Anita Svanes til BilNytt.no. 

- Det var spesielt moro å komme med i GMs internasjonale kommunikasjonsråd, og selskapet hadde planer for meg noen år utenlands, på hovedkontoret i Zürich, men det ble ikke mulig på grunn av endringene som finanskrisen førte med seg, minnes hun.

Svanes håndterte senere krisekommunikasjonen i forbindelse med Chapter 11, den amerikanske gjeldsforhandlingsløsningen som GM var gjennom, som også vakte stor interesse i Norge. 

- Chapter 11 var første store krisehåndtering av internasjonalt omfang for meg, sier Svanes.

Indirekte førte situasjonen til at GM solgte ut Saab.

Anita Svanes sammen med Bob Lutz i 2003, da GM feiret at det var 75 år siden de som første bilprodusent opprettet sin egen bildesignavdeling. 

Svanes startet i bilbransjen som kommunikasjonsrådgiver i Citroën Norge, der hun jobbet med informasjonsdirektør Vigdis Dahlseide. Deler av sin utdannelse tok hun i Paris.  

Svanes har siste arbeidsdag i Møller 31. juli.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Stian Blindheim Øystein Byberg | Knut Moberg | Jon Winding-Sørensen Petter Knutsen Bjørkelo 


 Følg BilJobb.no på LinkedIn