I midten av august meldte BilNytt.no at First House-rådgiveren Øyvind Rognlien Skovli gjør comeback i Harald A. Møller i en nyopprettet stilling som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt. 

Nå begynner det nye laget til Rognlien Skovli å ta form:

Lars Joakim Hanssen er ansatt som kommunikasjonssjef for Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy. 

Hanssen kommer nå fra stillingen som spesialrådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe. Før det har han hatt ulike roller i regjeringsapparatet, i tillegg til erfaring fra kommunikasjonsbransjen.

Hanssen har tidligere blant annet vært statssekretær ved Statsministerens kontor.

- Blir en viktig brikke
- Lars Joakim kommer med strategiske evner og en erfaring som blir verdifull for oss fremover, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen Norge i Harald A. Møller AS.  

- Hanssen bringer til torgs sterk politisk forståelse og solide kommunikasjonsferdigheter, i tillegg til at han deler grunnverdiene våre i Harald A. Møller, sier Volkswagen-sjef Harald Edvardsen-Eibak.

Edvardsen-Eibak påpeker at en viktig oppgave for Hanssen blir arbeidet med å fremme satsingen på e-mobilitet for begge merkene han nå skal jobbe med.

- Han blir en viktig brikke i arbeidet med å fremme vår kompromissløse satsing på e-mobilitet, på vei mot et helelektrisk nybilsalg, fortsetter Edvardsen-Eibak.

Hanssen får også ansvaret for kommunikasjon for Volkswagen Nyttekjøretøy, i tillegg til for personbiler:

- Volkswagen personbil har satt standarden, og vi gleder oss til å få Lars Joakim med på laget når vi virkelig tar fatt på våre elektriske initiativ innenfor varebilsegmentet, sier Håkon Wirak, direktør før Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller AS.

- Hanssen blir en nøkkelressurs for oss når vi for eksempel tar vår kommende Volkswagen ID. Buzz Cargo til markedet allerede neste år, sier Volkswagen Nyttekjøretøy-sjef Håkon Wirak.

Forlater politikken
Lars Joakim Hanssen forlater nå politikken etter å ha hatt ulike roller gjennom flere år.

I tillegg til å ha vært statssekretær for statsminister Erna Solberg ved Statsministerens kontor, har han vært statssekretær for daværende finansminister Siv Jensen, og nå senest spesialrådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

Tidligere har han også vært seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået Kruse Larsen.

- Bilbransjen står overfor store og spennende endringer, hvor mye påvirkes av politiske rammebetingelser, sier Lars Joakim Hanssen.  

- Som representant for en av bransjens sterkeste og mest offensive merkevarer, håper jeg å kunne bidra til videre elektrifisering av et marked som skal være fullelektrisk i 2025. Volkswagen har tatt lederrollen i dette arbeidet. Jeg er stolt av å få jobbe med merkene og menneskene i Harald A. Møller, sier han.

Hanssen er på plass i den nye stillingen 11. oktober.

- Jeg har allerede fått et veldig godt inntrykk av de som blir mine nærmeste kolleger, og ser frem til å bli kjent med forhandlerapparatet over hele landet og fabrikkontaktene våre i Tyskland. Så har jeg allerede tyvstartet jobben med å bli ordentlig godt kjent med produktene og ID.-familien, sier Hanssen.

Endringer i kommunikasjonsstaben
BilNytt.no meldte i mai at Anita Svanes slutter som kommunikasjonssjef for importøren Harald A. Møller, og for Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy.

I starten av august ble det også kjent at Morten Moum forlater sin stilling som kommunikasjonssjef for Audi og Skoda hos Harald A. Møller. Denne stillingen er nå utlyst. 

Harald A. Møller-sjef Ulf Tore Hekneby (til venstre) og Øyvind Rognlien Skovli er i ferd med å bygge opp et nytt kommunikasjons-team for Norges største bilimportør.

Les også: Comeback hos Harald A. Møller

Les også: Enda en kommunikasjonssjef slutter i Harald A. Møller

Les også: Hekneby: - Ikke rot det til nå!

Les også: Slik er oppsigelsestiden på importørkontraktene til Norges to største privateide bilimportører

Les også: Hva blir Harald A. Møller sin rolle?

Les også: Agentmodell innføres hos Møller

Les også: Hekneby blir ny styreleder for Bilimportørene

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Martin Huseby Jensen Jon Winding-Sørensen Petter Knutsen Bjørkelo 


 Følg BilJobb.no på LinkedIn