Nova Spektrums (tidl. Norges Varemesse) publikumsundersøkelser skal ha vist at de besøkende ønsker seg flere nye biler under Oslo Motor Show. Det får de i år:

Under utstillingen den siste helgen i oktober stilles det nemlig ut nye biler fra 11 ulike bilprodusenter, importører og forhandlere på Lillestrøm.

- Vi har så mange godbiter at det nesten ikke er til å tro, sier messesjef Tommy Larssen til BilNytt.no. 

Blant annet har elbilmerket Fisker valgt Oslo Motor Show som arena for Norges-premieren på Fisker Ocean, bare noen dager før bilen skal settes i serieproduksjon.

Både Fisker og Lotus har planer om å etablere showroom i Oslo.

- Polestar 6 kommer. Det er vi glad for, sier Oslo Motor Show-sjef Tommy Larssen til BilNytt.no. Denne uken ble for øvrig nye Polestar 3 lansert.

Dette er blant dem som skal stille ut nye biler under Oslo Motor Show:

«Nye» bilmerker: 

 • Fisker – Fisker Inc.
 • Lotus – Lotus Cars
 • Voyah – Electric Way
 • Xpeng – Xpeng Motors
 • Hongqi – HBI Norge (Motor Gruppen) 
 • Nio – Nio Norway
 • MG – Norwegian Mobility Group (Gill Gruppen)
 • Polestar – Polestar Automotive Norway

«Tradisjonelle» utstillere:

 • Bertel O. Steen Lørenskog (forhandler)
 • Kverneland Bil Alnabru (forhandler)
 • Nissan Nordic Norge (importør)

Les også: Dette er status for 22 nye bilmerker (15.03.2022)

Hvem blir Lotus-forhandlere?
Et bilmerke det er knyttet stor spenning til i norsk bilbransje, er «nye» Lotus under Geely-paraplyen. 

Allerede i juli skrev BilNytt.no at Lotus ville presentere den elektriske SUV-en Eletre på Oslo Motor Show, og at jakten på et norsk agentnettverk var i gang.

Lotus kontrolleres av kinesiske Geely Holding, en overbygning hvor blant annet Volvo, Polestar, Lynk & Co, Proton og Geometry hører hjemme. Sistnevnte er Gill Gruppen norsk importør for.

Det er ikke unaturlig at Volvo-forhandlere med lokasjoner i de store byene blir en del av Lotus-nettverket. Det kan for eksempel bety Bilia/Insignia i Oslo.

BilNytt.no er kjent med at det har pågått samtaler med flere store merkeforhandlere i Norge over lengre tid, og at noen samtaler er avsluttet.

Utleveringene av Lotus Eletre skal etter planen starte sommeren 2023, og Lotus er nå på jakt etter ansatte til showroomet de skal  etablere i egen regi.

«Lotus tar sikte på å måle krefter med BMW iX M60, Porsche Taycan Cross Turismo og AMG-utgaver av EQS», skriver BilAutofil om Eletre. Bilen får 600 hestekrefter, leveres med 800 volt og inntil 350 kW ladeeffekt – og kun to plasser i baksetet.

Les også: Nytt bilmerke: Norsk bransjeprofil blir leder for Kina-satsing i Europa

Henrik Fisker kommer
Fisker Inc. vil stille ut sin Fisker Ocean på Oslo Motor Show.

Bilen går i produksjon 17. november ved Magna-Steyr-fabrikken i Østerrike, og Fisker antyder å ha de første bilene klare for levering til norske kunder allerede før årsskiftet. 

BilNytt.no har tidligere skrevet at Mekonomen-konsernet skal håndtere servicemarkedet for Fisker, inkludert delelogistikk og garantiarbeid.

Det er foreløpig knapt med detaljer knyttet til service- og utleveringslønsing.

Dansk-amerikanske Henrik Fisker vil selv komme til Lillestrøm for å presentere bilen.

Henrik Fisker har base i California og presenterte Fisker Ocean i Los Angeles tidligere i år. Nå kommer både han og bilen til Norge.

Etablerte produsenter med nye modeller
I tillegg vil det dukke opp nye biler fra Xpeng, Voyah, Nissan, MG, Mercedes-Benz, Hongqi og Nio.

Når det gjelder Hongqi, vil det være Motor Gruppen-selskapet HBI Norge AS som stiller ut bilen på Oslo Motor Show. 

For Xpengs del, er det imidlertid det produsenteide selskapet Xpeng Motors (Norway) AS som sørger for utstillingen – og ikke Motor Gruppens privateide importselskap for Xpeng, XBI Norge. 

Les også: Xpeng - hvorfor ikke like godt gi bort pengene?

Torje Aleksander Sulland, Espen Holje og Svein Arild Johnsgård fra Electric Way og Sulland Holding var nylig i Kina da de første 200 Voyah Free ble sendt til Norge – og Lillestrøm. Til høyre Heidi Berg, Head of Partnership Development i Nordic Innovation & Sustainability Shanghai.

Flere nyheter
Nio
viser frem den nye store sedanen og Tesla Model S-konkurrenten ET7, som de nylig avduket i Nio House i Oslo.

Norwegian Mobility Group tar med seg to eksemplarer av MG 4 til Oslo Motor Show, også det norsk storskala-lansering. MG 4 er en kompaktbil med inntil 435 kilometer rekkevidde.

Nissans storlansering i år er utvilsomt den utsatte elektriske Ariya, bilen som mange har ventet lenge på. Men Nissan har en Norgeslansering med seg til Lillestrøm: nye X-Trail.

Norgeslansering blir det også av Alfa Romeo Tonale, en kompakt SUV og Stelvios lillebror. Med lengde på 4,53 meter og som ladehybrid passer den såvidt i den kompakte delen av familiebilsegmentet.

Kverneland Bil Alnabru vil vise frem Alfa Romeo og Jeep, mens forhandleren Bertel O. Steen Lørenskog vil vise frem nye elektriske modeller fra Mercedes-Benz og Kia.

Tommy Larssen understreker at de nye bilene kommer i tillegg til – og ikke i stedet for – entusiastbilene, veteranbilene og utstillingsobjektene. 

Blant annet har Arne Fredly har lånt ut sin Aston Martin Valkyrie til Oslo Motor Show i år. 

Harald A. Møller har vist Cupra Born, Audi e-tron og Volkswagen ID.3 på tidligere Oslo Motor Show. I år deltar ikke Norges største bilimportør.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn