XPND Automotive har signert importør- og forhandleravtale for Morgan i Norge.

Selskapet er fra før autorisert importør og forhandler for Bentley, Lamborghini, Aston Martin og Automobili Pininfarina i Norge.

Også Jaguar- og Land Rover-forhandler Motorpool er en del av XPND-konsernet som eies av Nils Tronrud.

- Det er spennende synergier som oppstår når vi samler Morgan med andre ikoniske britiske luksusmerker under XPND-paraplyen, sier Nils Tronrud til BilNytt.no. 

- Samlingen av våre merker vil åpne dører for utveksling av kunnskap, ressurser og beste praksis, som vil komme våre kunder til gode gjennom enda bedre produkter og tjenester, sier Tronrud.

I fjor sommer åpnet Nils Tronrud og XPND Automtotive Lamborghini-forhandler på Billingstad med brask og bram. Nå får han også Morgan i porteføljen.

- Fascinerende
Bilia Insignia har vært importør og forhandler for Morgan frem til nå. Før Bilia kjøpte opp Insignia i 2022, overtok XPND også rollen som norsk Aston Martin-importør og -forhandler.

- Arbeidet med å implementere service og teknisk støtte for Morgan er allerede i gang, og vi er sikre på at vi skal levere den høye standarden kundene våre forventer.

Det sier Christian Gottschalk, daglig leder for XPND Automotive.

- Hvor mange Morgan kan dere selge på et år?

- Etter at vi begynte med Bentley, har vi faktisk også solgt en del brukte Morgan – året rundt. Vi er fascinert og imponert over den dedikerte målgruppen bilmerket har, svarer Gottschalk til BilNytt.no.

I 2023 ble det registrert fire nye Morgan i Norge, ned fra 12 biler i 2022. I tillegg ble det bruktimportert tre Morgan i løpet av de to årene.

Kobles på Aston Martin
I fjor høst ble det klart at Aston Martin inntil videre selges fra Motorpool-anlegget på Billingstad, selv om det er organisert under Gottschalks XPND Automotive.

Samtidig ble Carl Henrik Unelsrød ansatt som salgssjef for Aston Martin i XPND.

XPND har også ansatt en mekaniker som tidligere har jobbet med både Morgan og Aston Martin hos Insignia.

- Vi er heldige og har kompetanse på både salg og servicemarked for Morgan på huset. Vi har ansatte som kjenner både bilene og kundene, sier Gottschalk.

- Skal Morgan inn sammen med Aston Martin hos Motorpool?

- Ja, inntil en ny permanent løsning er på plass, vil Morgan håndteres av Aston Martin-teamet på samme lokasjon, svarer Gottschalk.

XPNDs Bentley- og Lamborghini-forhandler ligger kun et steinkast unna Motorpool. 

Carl Henrik Unelsrød er opptatt av at Morgan har en svært entusiastisk kundegruppe:

- Dette er noe vi ser frem til å styrke og videreutvikle gjennom vårt samarbeid. Vi ønsker at flest mulig skal få oppleve Morgans sportslige kjøreopplevelser, sier han.

Unelsrød legger til at han planlegger å tilrettelegge for sportslige kjøreopplevelser for kunder allerede til våren.

Fire britiske bilmerker på samme sted: Morgan og Aston Martin selges inntil videre selges fra Jaguar- og Land Rover-forhandleren Motorpool.

Nils Tronruds XPND-konsern eier også to Volkswagen-forhandlere  i Fagernes og Nesbyen  og er store på eiendom. Konsernet omsatte for 888 millioner kroner i 2022.

Dette er XPNDs fem bilforhandlere:

 • XPND Automotive (tidl. Brooklands Motors)
  Lamborghini, Bentley, Aston Martin og Morgan
 • Motorpool Billingstad
  Land Rover og Jaguar
 • Motorpool Hønefoss
  Voyah
 • Valdres Auto
  Volkswagen
 • Nesbyen Auto
  Volkswagen

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn