I et nytt partnerskap med lederutviklerne i rådgivingsselskapet Bevisste Valg har Lederakademiet startet utviklingen av nye digitale lavterskel-kurs. 

Målet er å gjøre det enklere for ledere i bilbransjen å ta steget for å utvikle seg ytterligere.

Utfordringen er at lederne som trenger det mest, oftest uteblir fra kursene:

- Mange av de som går på kurs hos oss er allerede de beste lederne fra før, sier daglig leder Andreas Edvardsen i Lederakademiet til BilNytt.no.

Edvardsen står også bak «bilselgerskolen» Bilakademiet.

Det er ikke bare Andreas Edvardsen og Tommy Harland som er kjente navn i bilbransjen:

Også Tove Fjellvang Lie og Signe Lindi har i en årrekke jobbet med rekruttering til mange store bedrifter i bilbransjen.

Nå lokker Lederakademiet med lavterskelkurs som er tilpasset den tiden bilbransjen er inne i nå.

- Utfordringen er nå ut til lederne som kanskje trenger kurset mest. Vi ser en overflod av gode ledere som stadig ønsker å bli litt bedre, sier Andreas Edvardsen.

Tilpasset en dynamisk bransje
For øyeblikket står en rekke bilbransjeaktører i tøffe endringer og vanskelige oppgaver relatert til for eksempel nedbemanning.

Lederakademiet har derfor et mål om å kunne hjelpe til med å fylle på med relevante kurs og malverk for de vanskelige situasjonene en leder må gjennom. Alt foregår digitalt.

- Vi er i en dynamisk bransje og ting endrer seg stadig. Det som er relevant i dag, er kanskje ikke det i morgen, sier Tove Fjellvang Lie til BilNytt.no om kursene som utvikles løpende.

Hun er en av to partnere i Bevisste Valg, som har samarbeidet med Lederakademiet en god stund.

Nå er hun og partner Signe Lindi også inne som medeiere i Lederakademiet med 15 % hver.

De har vært med på å rette fokuset mot lavterskel-kursing for å hjelpe bilbransjens ledere med kunnskap til å stå i utfordringene.

- Nå som ledere kan oppleve at de må ta «den vanskelige samtalen», skal vi ha tilrettelagt for å hjelpe. Våre digitale kurs gir også et større nedslagsfelt over hele landet, sier Fjellvang Lie.

- Mye tid går med til fysiske samlinger. Kostnaden er også stor, om du må reise langt. Derfor har vi vært nødt til å tenke annerledes, legger Signe Lindi til.

- Våre digitale kurs gir også et større nedslagsfelt over hele landet, sier Tove Fjellvang Lie (t.v) og Signe Lindi.

Skal dekke alle behov
Kjernen i Lederakademiets målgruppe har vært nye ledere i bilbransjen. Kurset har vært bredt og tatt for seg all relevant kompetanse, spisset mot bilbransjen.

I slutten av 2021 uteksaminerte Lederakademiets sitt første kull.

Nå utvikler Lederakadmiet forskjellige kurs for å gi ytterligere kompetanse til de som allerede er ledere.

Tommy Harland er medgründer av Lederakademiet sammen med Andreas Edvardsen. De to eier 35 % hver av selskapet.

- Som leder står du overfor ulike utfordringer hele tiden, små som store. Når du for eksempel får beskjed om at du må redusere antall årsverk, har du ikke tid til å sette deg på skolebenken, sier Harland til BilNytt.no.

I dag jobber Harland med Lederakademiet ved siden av sin jobb som Remarketing Development Manager hos Toyota & Lexus Finans Norge. 

Han har tidligere jobbet i Mobile, Birger N. Haug, Motorpool og Bilia, mens Edvardsen har jobbet mange år i Bavaria og Stenshagen Bil.

I Lederakademiet bidrar Harland med å legge til rette for alt fra grunnkurs og workshops, til lavterskel-kurs tilpasset enkelte aktuelle situasjoner en leder står i.

Lederakademiet tilbyr nye lavterskel-kurs som kan gjennomføres på noen timer. Klikk for å forstørre

- Om du er i forkant av utfordringen, eller om du står midt i den, skal våre kurs gi deg bistand og malverk for de oppgavene du skal håndtere i de gitte situasjoner, sier Harland og avslutter:

- Det er lagt til rette for at du skal enkelt kunne gjennomføre kurs, med påfølgende oppgaver som summerer opp de forskjellige modulene samt malverk du kan ta vare på og bruke om igjen i lignende situasjoner senere.

Les også: Spill og konkurranse er den nye opplæringen i bilbransjen

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn