Mobile-eier Ole Grangaard forteller til BilNytt.no hvorfor han likevel ikke avvikler Mobile Kongsberg:

- Forutsetningene som lå til grunn da vi til slutt tok den veloverveide og vanskelige beslutningen om å avvikle Mobile Kongsberg har endret seg i så stor grad i de siste dagene at vi har beslutte å reversere beslutningen om avvikling.

- Vi kommer til fortsette dagens drift, slår han fast.

BilNytt.no kunne avsløre at Bertel O. Steen var svært overrasket over at Mobile valgte å legge ned Mobile Kongsberg etter å ha mistet tre Bertel O. Steen-merker i tur og orden: 

Først Mercedes-Benz-oppsigelse, deretter ingen fornyelse av Peugeot på Kongsberg, og til slutt oppsigelse av Kia.

Det var som følge av dette at Mobile i slutten av mai varslet en nedleggelse av Mobile Kongsberg.

- Avvikling av Mobile Kongsberg anses dessverre som eneste forsvarlige utvei, sa Ole Grangaard til BilNytt.no for halvannen uke siden.

- Ingen skam å snu
Det er tydelig at Bertel O. Steen har jobbet på kammerset. Mobile får fortsette som Peugeot-forhandler, i det minste ut 2025.

Etter nye samtaler mellom Mobile og Bertel O. Steen har de to partene blitt enige om en løsning som gjør at driften av Mobile Kongsberg kan fortsette:

Den nye avtalen innebærer at Mobile Kongsberg fortsetter med Citroën og Peugeot. I tillegg flyttes Opel på sikt fra Mobile Autopartner på Kongsberg til Mobile Kongsberg. 

- Foruten at vi er sikret ny Peugeot salg- og ettermarkedskontrakt minimum ut 2025, har vi fått tilbud om å starte opp som BYD-forhandler, sier Ole Grangaard.

- Det er ingen skam å snu. Heldigvis hadde ingen av oss mer stolthet enn at vi kunne komme frem til en løsning som ivaretar både kunder og ansatte på en god måte, sier Mobile-eier Ole Grangaard til BilNytt.no. 

- Mulighetene vi ser og erfarer rundt BYD-agenturet dannet grunnlag for en konstruktiv dialog med Bertel O. Steen rundt Peugeot, noe som innebærer at vi har konkludert med at det er gode forutsetninger for videre drift, fortsetter han.

Mobile Kongsberg vil fortsatt være Mobiles eneste Peugeot-forhandler.

Forhandleren avslutter service og salg av Kia, samt service på Mercedes-Benz i løpet av tredje kvartal.

Dette skal være avtalen mellom Mobile og Bertel O. Steen:

  • Fortsetter som fullverdig Peugeot-forhandler minimum ut 2025
  • Fortsetter som fullverdig Citroën-forhandler
  • Starter opp med et bilmerke fra en annen importør
  • Vil på litt sikt flytte Opel fra Mobile Autopartner AS til Mobile Kongsberg AS basert på et ønske fra Bertel O. Steen AS om å samlokalisere de forskjellige Stellantis-varemerkene
  • Terminerer salg- og service / ettermarkedskontrakten på Kia i løpet av 3. kvartal 2024
  • Terminerer service- / ettermarkedskontrakten på Mercedes-Benz i løpet av 3. kvartal 2024.

Før helgen skrev BilNytt.no at Mercedes-Benz-forhandler Autostrada Kongsberg starter opp med Kia fra høsten av, men det har vært tydelig at Autostrada ikke er klare til å overta Peugeot med det første.

Fra før er Mobile BYD-forhandler i Elverum, Gjøvik, Hamar og Kongsvinger.

På Kongsberg er BYD i dag representert av Bilservice avdeling Bilspiten, som nå vil konsentrere seg om Volvo, Ford, Mazda, Maxus og MG.

Bertel O. Steen: - Fornøyd
Den nye løsningen sikrer fortsatt representasjon for Citroën, Opel og Peugeot i et distrikt som er viktig for importøren:

- Vi er selvsagt fornøyde med at vi sammen med våre partnere har funnet en løsning for representasjonen av våre merker i distriktet, sier Stein Pettersen.

Han er PR- og informasjonsdirektør for Stellantis hos Bertel O. Steen.

- Vår strategi ligger fortsatt fast, men som et resultat av gode samtaler både med Autostrada og Mobile, har vi lykkes med å finne en løsning som sikrer en bedre overgang for Peugeot på Kongsberg, sier Stein Pettersen hos Bertel O. Steen.

- Alle er enige om at det viktigste er å ivareta kundene i distriktet, avslutter Pettersen. 

Les også: Slatlem kjøper bilforhandlere, overtar Kia fra Mobile - og får Peugeot

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo