Andreas Edvardsen, som er hovedlærer og eier av Bilakademiet i Oslo, forteller om økende popularitet for å utdanne seg som bilselger.

- Nå har vi venteliste på hvert kurs, sier Edvardsen til BilNytt.no.

Gode tilbakemeldinger
Han forteller at pågangen blant annet kommer fordi elever som allerede har gått gjennom Bilakademiet og nå er ute i jobb får gode tilbakemeldinger fra forhandlerne der de har blitt ansatt.

- Annonser kan ikke måle seg med tilbakemeldinger fra forhandlerne. Når det igjen spres forhandlerne imellom så er det den beste reklamen vi kan få, sier han.

- Profesjonelle selgere gjør en god jobb ikke bare for butikken, men også for kunden, mener Edvardsen.

- Det er spennende å jobbe med unge og positive mennesker, sier Andreas Edvardsen. Her sammen med selgerspire Malin Lønstad (20).

Motivasjon
Edvardsen tok over Bilakademiet i 2018, og et av målene er at Bilakademiet over tid skal øke profesjonaliteten til bilbransjen.

- I tillegg er motivasjonen for meg både å skape noe eget, samt å se at folk oppnår målene sine. 

Han forteller at nye kurs settes opp i februar og mars.

Allerede før eksamen har mange av studentene BilNytt.no møter fått jobb som bilselgere hos blant annet Porsche Center Oslo, Bavaria, Bertel O. Steen, Solberg Bil, Motor Forum og Bil i Nord.

Selv har Edvardsen en lang karriere bak seg hos BMW-forhandlerne Stenshagen Bil og Bavaria, og er fortsatt tilknyttet Bavaria.

Selgerspirer
20 år gamle Malin Lønstad fra Gjøvik har alltid hatt stor interesse for bil, og visste at det var i bilbransjen hun ville å jobbe.

- Jeg søkte opp om det fantes noen utdanning for å bli bilselger, og da dukket Bilakademiet opp. Når tilbakemeldingene Bilakademiet hadde fått var bra så tenkte jeg «hvorfor ikke?», sier hun til BilNytt.no.

Petter Paulseth og Hans Henrik Kvadsheim fra Sentinel Softvare AS gjesteforeleser på Bilakademiet om Carweb.

Kevin Ockan (29) fra Oslo startet også på Bilakadmeniet i høst. Han er utdannet bilmekaniker, og har alltid vært fascinert av bilselgerjobben.

- Vi lærer om alt fra leasing til hvordan kunden oppfører seg og hvordan vi skal sørge for en best mulig kundeopplevelse, sier Okcan.

Nøkkeltall Bilakademiet AS:

 Følg BilNytt.no på Facebook