- Vi følger situasjonen tett og har i første omgang sett på tiltak som kan dempe press på likviditet, sier administrerende direktør Karianne Westby i Mazda Motor Norge til BilNytt.no.

Blant tiltakene som nå gjennomføres er utsettelse av innbetaling av lagerfinansierte biler som forfaller nå og fremover – i første omgang i fire måneder.

Tar lagerkostnad
Importøren bistår også forhandlere med nye biler på vei inn. Importøren setter bilene på egne lager for Mazdas kostnad i stedet for at forhandlerne må ta inn flere biler på sine lager.

- Produksjonen fremover justeres for å tilpasse oss endringen i tilgangen på nye kunder. Videre tiltak er fortløpende under vurdering utifra hvordan dette utvikler seg, opplyser Westy.

- Så langt har ikke vi ikke sett mange kanselleringer av timeavtaler på verkstedet. Usikkerheten er større én til to uker frem i tid og over påske.

Westby håper på myndighetene
Fredag skal regjeringen legge frem flere økonomiske tiltak for næringslivet.

Westby er spent på hvilke konkrete tiltak som kommer for å hjelpe bilbransjen.

Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes Landsforening har tatt til orde for flere tiltak - blant annet betalingsutsettelse av engangsavgift, fremskynding av offentlig innkjøp av biler, fjerning av omregistreringsavgift og økning av vrakpant.

- Det vil bety mye for bransjen å få til en lettelse i avgiftene, fastslår Westby.

Les mer om Korona-pandemiens påvirkning på bilbransjen:

 Følg BilNytt.no på LinkedIn