- Dette er uten tvil et scoop for oss, sier daglig leder Christian Gottschalk til BilNytt.no.

- Det å selge bil i dette segmentet er en egen sport, og vi kunne ikke fått en bedre mann enn Eskild Larssen som salgssjef hos oss, sier han.

- Larssen har både erfaring – og et enestående nettverk. Han har et spesielt godt utgangspunkt etter over 20 år kjennskap til denne delen av bilmarkedet. Det er ganske unikt, mener Gottschalk.

Frem til i dag er det Gottschalk selv som har hatt ansvaret for salget, i tillegg til å være daglig leder. 

Nytt og brukt - 100 biler i året
Den nye salgssjefen hos Bentley-forhandleren forflytter seg kun 150 meter fra sin nåværende arbeidsplass; Porsche Center Asker & Bærum.

- Eskild Larssen har faktisk også erfaring fra Bentley-salg fra før, da Insignia var Bentley-forhandler frem til 2003.

- Det har vært avgjørende for oss å finne en person som har erfaring fra både nybil- og bruktbilsalg. Bruktbil blir særdeles viktig frem til vi har merke nummer to på plass, sier Gottschalk til BilNytt.no.

Larssen er på plass hos Bentley Oslo senest 1. desember og har allerede fått presentert et solid salgsmål: 100 biler i året etter at et merke til er på plass.

Nils Tronrud (t.v.) eier Brooklands Motors som står bak Bentley Oslo. Christian Gottschalk er daglig leder for forhandleren. Nå har de ny salgssjef, og snart også et nytt superbilmerke på plass.

Les også: Bentley Oslo: Overbevist om at nytt anlegg vil ha stor effekt på salget av luksusbiler

Nytt luksusmerke
Denne helgen har Bentley Oslo offisiell åpning av sitt nye anlegg på Billingstad. 

Likevel er en del av anlegget ennå ikke ferdigstilt. Det gjøres ikke før det er klart hvilket bilmerke som skal inn i den ledige delen. 

Etter det BilNytt.no erfarer har Brooklands Motors lenge arbeidet for å bli autorisert Lamborghini-importør og -forhandler. 

- Det kan være at det blir Lamborghini, kan hende det blir noe helt annet, sier Gottschalk. 

I flere andre markeder selges Bentley og Lamborghini side om side, blant annet i København.

Det kan se ut som Sverige kan bli avgjørende for en fremtidig representasjon. Der driver Nils Tronrud allerede en forretning hvor han representerer McLaren og Bentley. 

Fra før er det kjent at forhandleren på Billingstadsletta blir agent for Automobili Pininfarina. Et eksemplar av spissmodellen Battista kommer til den nye forretningen i oktober.

Les også: Skal selge Pininfarina - tar over McLaren og Bentley i Sverige

- Dette er som en drøm. Jeg trodde ikke jeg skulle stå her som styreleder for Bentley Oslo i dette praktfulle bygget da jeg mottok karakterkortet etter videregående, sier Nils Tronrud til BilNytt.no.

Les også: Luksusbil-forhandlere side om side

 Følg BilNytt.no på LinkedIn