I anledning kvinnedagen inviterer Norges Bilbransjeforbund (NBF) og Bilimportørenes Landsforening (BIL) de største medlemmene til det partene beskriver som en «konstruktiv og hyggelig bransjemiddag».

Polestar, Audi og Bertel O. Steen står bak arrangementet sammen med bransjeorganisasjonene, og middagen som finner sted Polestar Space Oslo 7. mars er et spleiselag.

- Målet med arrangementet er å lande utvalgte initiativer som skal drives på tvers av bransjen, sier Heidi Chr. Lund som er ansvarlig for HMS og bærekraft i NBF. 

I fjor gjennomførte flere aktører i bilbransjen en rekke ulike arrangementer i forbindelse med kvinnedagen.

Konkrete tiltak
- Mye har heldigvis skjedd rundt fokus på mangfold. Men vi er langt fra i mål, og samarbeid på tvers er helt avgjørende for å drive varig endring i positiv retning, sier Lund. 

Det er tydelig at arrangementet er vel så mye en workshop som en middag:

- Gjennom et godt måltid vil det være innlegg og diskusjon om viktigheten av åpenhet, mål og konkrete tiltak for å fremme mangfoldsarbeidet.

- Vi vil få høre om konkrete tiltak i bransjen, utfordre til ytterligere handling og konkludere i fellesskap, forteller Lund.

Kristine Kotte-Eriksen, som veileder virksomheter innenfor likestilling, mangfold og inkludering, og Astrid Skaugseth, CEO i SHE Conference, skal være innledere.

Under Bilbransjens dager i november var konsernsjefene Petter Hellman (t.v) i Møller Mobility Group og Harald Frigstad i Bertel O. Steen enige om at arbeidet med å øke mangfoldet i bransjen må fortsette også i krevende tider.

Oppfordrer til å ta kontakt
I høst presenterte Heidi Chr. Lund funnene fra trivselsundersøkelsen som NBF og BIL gjennomførte for andre gang.

- Engasjementet for mangfold og bærekraft må bransjen eie sammen, fra toppleder til gulvet, sier Lund.

- Bare slik kan vi skape varig endring. Vi må jobbe sammen, heie på hverandre og la oss inspirere og lære av andres initiativer.

- Jeg har stor tro på at denne middagen blir minneverdig, avslutter Lund, som holder døren på gløtt for flere engasjerte deltakere:

Hun oppfordrer alle som ønsker å delta og bidra i mangfoldsarbeidet til å ta kontakt.

Les kommentaren: - Det mangler heldigvis ikke på gode forbilder

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn