Bilimportørenes Landsforening (BIL) har for andre uken på rad vært ute med en spørreundersøkelse blant sine medlemmer, for å måle temperaturen i nybil- og bruktbil-salget, reservedelssalget og om det er forsinkelser i leveransen av deler fra produsentene.

Funnene viser en liten bedring i salget i forhold til uken før.

Dette er funnene i BILs undersøkelse for uke 14:

  • Nybilsalget i forrige uke lå på ca. 40 % av normalnivå (40 – 60 % uken før)
     
  • Bruktbilsalget i forrige uke lå på ca. 50 % av normalnivå. (50 – 70 % uken før)
     
  • Reservedelssalget i forrige uke lå på ca. 70 – 80 % av normalsalg (uendret)

Ifølge BIL opplyser dessuten de fleste importørene at det ikke er forsinkelser i leveranser av reservedeler, men sier samtidig at det er et noe større antall som svarer "ja" eller "noe" nå enn i forrige uke.

Forrige ukes BIL-undersøkelse: BIL: - Nedgangen mindre enn fryktet

Utfordrende med produksjon og transport
- Tallene viser at det foreløpig ikke ser ut til være dårlig tilgang på deler generelt, selv om enkelte av importørene sliter med det, sier Erik Andresen til BilNytt.no.

BIL-direktøren mener at leveringssituasjonen er fortsatt akseptabel, men at både produksjon av deler og ikke minst transport kan være et problem.

- Men det er absolutt positivt at servicemarkedet går så bra som det gjør. Vi kunne ha fryktet en større nedgang.

Les også: Levering av skadedeler bekymrer

- Svært alvorlig
Han er mer bekymret for bilsalget:

- Det er selvsagt svært alvorlig når salget av nye og brukte biler ligger på rundt halvparten av normalen. Ingen kan tjene penger da, sier Andresen.

- Vi håper regjeringen vil komme med stimuli for å øke omsetningen i bransjen når revidert budsjett legges frem i mai. Vi er litt skuffet over at det ikke kom tiltak i proposisjonen som ble lagt frem fredag, sier Andresen, som nå bare ser en mulighet for stimuli på kort sikt, at opposisjonen på Stortinget justerer på forslaget.

Les mer om Korona-pandemiens påvirkning på bilbransjen:

 Følg BilNytt.no på LinkedIn