Ifølge importøren har "flere tusen nordmenn" forhåndsbestilt bilen, som skal ta opp konkurransen med blant andre Teslas Model Y, Nissan Ariya, Ford Mustang Mach-E og Volkswagens ID.4.

Skoda åpnet for forhåndsbestilling av Enyaq allerede i juni i fjor mot et depositum på 5.000 kroner.

- Mange har ventet lenge
I utgangspunktet skulle Skoda Enyaq lanseres i 4. kvartal, men Skoda melder nå at de første kundene får bilen først i 2021. Også Ford Mustang Mach-E er ventet på starten av 2021 etter å ha blitt korona-utsatt.

Etter at DNB kom med en oppdatert prognose om nybilsalg på 100.000 personbiler i 2020, har altså flere elbil-nyheter med mange interessenter blitt utsatt.

- Det er mange som har ventet på dette lenge, så det naturligvis veldig gøy at vi kan åpne for bestillinger samme dagen som bilen har verdenspremiere, sier Thomas Meiner.

- I 2020 tar vi sikte på å registrere 8.900 biler, men vi skal skrive vesentlig flere kontrakter uten at jeg ønsker å kommentere spesifikke tall, sa Skoda-sjef Thomas Meiner til BilNytt.no i desember i fjor.

- Vi kommer til å ta med oss en stor ordrebank inn i 2021, sa Meiner videre.

Nå ser 2020 ut til å bli magrere enn antatt for Skoda-forhandlerne, og ordrebanken inn i 2021 ser ut til å bli enda større.

Flere Volkswagen- og Skoda-forhandlere BilNytt.no har snakket med melder om vel så stor interesse for Skoda Enyaq som for Volkswagen ID.4:

- Skoda har nærmest en liten menighet, sier en forhandler av begge merkene til BilNytt.no.  

Også Volkswagen ID.3 kommer senere enn planlagt. 

Når det gjelder ID.4, som i praksis er samme bil som Enyaq, viser VWs hjemmsider at Volkswagens ID.4 skal lanseres mot slutten av 2020, og da først med bakhjulstrekk. 

Det tas imidlertid forbehold om endringer.

Forsøker på nytt med eksklusivt arrangement
I utgangspunktet skulle den produksjonsklare Skoda Enyaq vises eksklusivt til norske kunder som hadde forhåndsbestilt bilen på Gardermoen allerede 12. januar i år. 

- Den unike muligheten vi har fått til å vise bilen, før resten av verden får se den, kommer med en rekke krav fra fabrikken. Alle som forhåndsbestiller bilen får en invitasjon, og da er det førstemann til mølla, sa Thomas Meiner 26. november i fjor.

Kort tid før arrangementet skulle finne sted ble det imidlertid avlyst.

Harald A. Møller jobber nå med et opplegg som skal gjøre at de norske kundene kan få se den produksjonsklare bilen på nært hold i høst.

Les også: Møller med elbilrush inn i presset marked

 Følg BilNytt.no på Facebook