BilNytt.no har tidligere skrevet om Bertel O. Steens omorganisering, og om hvordan konsernet skal satse enda hardere på tungbil i tiden fremover.

- Tungbil er et eget fag, og bør ikke blandes inn i den øvrige virksomheten, uttalte konsernsjef i Bertel O. Steen Harald Frigstad til BilNytt.no i høst.

Dette vil være en prosess som vil skje over noe tid og også utover i 2021. Som en del av denne strategien flyttes Mercedes-Benz Varebil og blir en avdeling sammen med Mercedes-Benz personbil.

Les også: Frigstad: - Vi skal bygge muskler som har manglet

Konsernet rendyrker tungbil-virksomheten ved å samorganisere import og detalj med helhetlig ansvar for salg og servicemarked. På denne måten blir Bertel O. Steens tungbil-virksomhet mer lik konkurrenter som Norsk Scania og Volvo Norge.

Nå er det klart at satsingen skal ledes av Jarle Viuls (59), som har over 40 års fartstid i Bertel O. Steen.

Viuls kommer nå fra stillingen som leder av Bertel O. Steen-forhandleren på Jessheim.

Les også: Ryddesjau fikk fart i salget: - Fokus gir resultater

- Når vi gjør en så stor omorganisering gir det også muligheter for intern mobilitet blant våre ledere, sier konsernsjef Harald Frigstad.

- Jarle Viuls ledet Bertel O. Steen Vare-Last-Buss-forhandleren på Lørenskog i 15 år før han overtok som leder av forhandleren på Jessheim, og det er få i Norge som har like lang erfaring med tungbil som ham, sier Frigstad. 

Jarle Viuls erstatter Per Ragnar Johansen i Bertel O. Steens konsernledergruppe. Han er på kort tid den fjerde nyutnevnelsen i Frigstads ledergruppe.

Dette er Harald Frigstads ledergruppe på 14 personer:

 • Konsernsjef: Harald Frigstad
 • Finans & økonomi: Sverre R. Kjær
 • Strategi: Magnus Øverby (NY)
 • Eiendom: Øivind Solbakken
 • HR & kvalitet: Terje Bernton
 • Kommunikasjon & Samfunn: Anders Rikter
 • Servicemarked: Stian Helle (NY)
 • Kjedeutvikling & tjenester: Simona Trombetta (Ny rolle)
 • PSA-merkene: Simen Heggestad Nilsen
 • Mercedes-Benz: Kjetil Myhre
 • Kia: Irene Solstad
 • Last & buss: Jarle Viuls (NY)
 • Bertel O. Steen Detalj: Thorbjørn Myrhaug
 • IT drift & utvikling: Runar Myhre

Varebil skilles ut som egen avdeling
Per Ragnar Johansen (bildet), som tidligere har bekledd stillingen, skal lede Mercedes-Benz varebil, som blir en avdeling under Mercedes-Benz personbil.

I sin nye stilling trer Johansen ut av konsernledelsen og skal rapportere direkte til Kjetil Myhre, direktør i den nye sammenslåtte avdelingen for Mercedes-Benz person- og varebil.

- Per Ragnar har hatt sentrale lederstillinger i Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i mange år, og vært toppleder der siden 2015. Nå som vi er på vei inn i en ny fase ønsker Per Ragnar å fortsette arbeidet med Mercedes-Benz varebil, sier Frigstad.

- Jeg er glad for at vi med denne løsningen kan bruke to av våre mest kunnskapsrike ledere på områder som er svært viktige for konsernet i tiden fremover, fortsetter han. 

Les også: Denne mannen skal styrke Bertel O. Steens importvirksomhet

Pål Bergstad (til høyre), som har ledet Mercedes-Benz varebil, går inn i en sentral rolle i den nye lastebil og buss-organisasjonen. Roy Erik Johnsen (til venstre) er varebilsjef for PSA-merkene. 

Flere endringer
Pål Bergstad har tidligere vært salgs- og markedsdirektør hos MAN Truck & Bus Norge, samt jobbet som regionssjef nyttekjøretøy for VW hos Harald A. Møller AS. Han har også vært daglig leder hos forhandleren Mobile Oslo.

- I og med at den nye organiseringen ikke er klar og rollene ikke ferdigstilt, så vil Pål sin rolle defineres nærmere de kommende ukene. Vi er svært glad for at vi kan benytte Pål med sin lange erfaring til å være med å bygge opp den nye organisasjonen med lastebil og buss, sier Harald Frigstad.

Endringene vil tre i kraft fra 1. november.

Les også: Omorganisering i Bertel O. Steen - to ledige plasser i konsernledelsen

Knut Lyslo Kristiansen tar over som daglig leder for Bertel O. Steen Jessheim etter Jarle Viuls. Kristiansen kommer fra stilllingen som daglig leder hos Bertel O. Steen Ensjø.

Tung erfaring
Jarle Viuls ble ansatt som mekanikerlærling i Bertel O. Steen i 1979 og har siden hatt flere ulike roller i konsernet. Han har ledet Bertel O. Steen Vare, Last, Buss i 15 år og har tidligere mange års fartstid i Mercedes-Benz Norge.

Per Ragnar Johansen ble ansatt i Bertel O. Steen som direktør for Lastebil-import i 2014, etter å ha arbeidet i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Han har tidligere vært adm. direktør i Volvo Norge AS med ansvaret for importvirksomheten på lastebil og den egeneide forhandlervirksomheten Volvo Truck Center.

Han har også jobbet som region- og produktsjef i Møller US Import AS og regionsjef i Toyota Norge AS.

 Følg BilNytt.no på LinkedIn