BilNytt.no har tidligere meldt at noen av Norges største bilforhandlere benytter Svipps til å frakte biler til og fra verkstedkunder.

I dag benyttes hente- og bringetjenesten av blant andre Polestar, ALD Automotive, RøhneSelmer og Bilia Skøyen, i tillegg til Bertel O. Steen-selskapene SnapDrive, Fleks og Otto.

- Siden i vår har vi tre-doblet antall oppdrag per måned og inngått svært mange avtaler. Nå er vi oppe i 500-600 oppdrag hver måned og vokser fort, sier daglig leder og majoritetseier Petter Steensland til BilNytt.no.

Ifølge Svipps-sjefen har mange av kundene vært gjennom pilotperioder. Han venter et betydelig høyere antall oppdrag når disse kundene tar i bruk et større spekter av tjenestene selskapet tilbyr.

Les også: Svipps merker økt etterspørsel

Skal testes ut mot kundene
En av de ferskeste kundene som har testet ut tjenesten er Toyota Oslo AS. Salgsdirektør Niklas Graff-Sponheim sier til BilNytt.no at de over lang tid har sett på nye måter å flytte biler på. 

- Korona-pandemien ga oss mye annet å tenke på, men etter sommerferien kom vi i gang med en pilot sammen med Svipps, sier Graff-Sponheim.

Det er i første omgang ved flytting av biler mellom forhandlerens avdelinger i Oslo-området at Svipps benyttes. 

- For eksempel skal alt av innbyttebiler til Alnabru. Så langt har Svipps-løsningen fungert superbra. 

I løpet av den siste måneden er over 100 biler flyttet av Svipps for Toyota Oslo.

Graff-Sponheim er tydelig på at det er effektiviteten som har vært utslagsgivende for Toyota Oslo:

- For oss er det et viktig poeng å få bilene unna så raskt som mulig. Når vi vet når kunden kommer med innbyttebilen kan selgerne selv booke transport videre, sier Graff-Sponheim.

Foreløpig har Svipps blitt benyttet til interne oppdrag, men nå skal tjenesten testes også ut mot kundene.

- Våre eldre kunder vil nok fortsatt kjøre bilen selv til service, men for mange vil det være genialt å kjøre bilen til jobb, levere nøkkelen til en Svipps-sjåfør og få bilen tilbake på ettermiddagen, mener Niklas Graff-Sponheim.

Les også: 10 millioner i kontantstøtte til Toyota-forhandlere

Ekspanderer
Svipps har etablert seg i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, og har nå ekspansjonsplaner. 

I høst skal Drammen inkluderes, men det er også planer i Kristiansand og Tromsø.

- Det er et naturlig steg for oss, sier Steensland, som også er tydelig på potensialet importhavnen i Drammen gir.

- Det er ikke bare korona-pandemien som ført til økt etterspørsel. Det er bare en liten del av det, legger COO Stian Bødtker Berentsen til.

Svipps ser et stort potensiale i de store byene, og tror liten plass og dyre tomter kan føre til en annerledes tankegang i fremtiden:

- Hente- og bringetjenester vil trolig bli en mer naturlig del av serviceavtaler fremover, sier Hodne Steensland, og viser til avtalen Svipps har med Polestar.

- Verkstedene kan gjerne legges utenfor byene så lenge kundene får bilene hentet og tilbakelevert hjemme eller på jobben, sier Petter Steensland (t.v), her sammen med Stian Bødtker Berentsen.

Les også: Bauda øker omsetning og overskudd

 Følg BilNytt.no på LinkedIn