Toyota- og Lexus-forhandlerkonsernet Bauda AS har kjøpt 55 mål næringstomt i Fiskumparken mellom Hokksund og Kongsberg av Vestaksen Eiendom.

Byggingen av det nye klargjøringsanlegget starter allerede til sommeren, og våren 2025 vil anlegget på 5.100 kvadratmeter stå klart.

10.000 biler
- Det nye anlegget vil bli dimensjonert for å ta 10.000 biler gjennom klargjøringsløpet årlig, og sikre at vi kan klargjøre nye biler raskt og effektivt, sier Bauda-styreleder Henrik Baumann. 

- Det vil gi våre forhandlere økt konkurransekraft, fortsetter Baumann.

Bauda består av syv merkeforhandlerselskap med 22 avdelinger på Øst- og Sørlandet.

I fjor omsatte konsernet for nær 6,5 milliarder kroner. Selskapet eies av familien Baumann (60 %) og Toyota Motor Europe (40 %). 

Blir Autostrada-nabo
Henrik Baumann sier at beliggenheten tett på E134 mellom Hokksund og Kongsberg er ideell, og at han ser frem til å bli en del av det voksende næringsmiljøet:

- Det nye anlegget vil gi oss den kapasiteten vi trenger for å møte etterspørselen og forbedre vår leveringsdyktighet, sier Baumann.

Fra før har Autostrada Kongsberg etablert seg som Mercedes-Benz-forhandler i Fiskumparken

I forrige uke skrev BilNytt.no at Autostrada Kongsberg overtar Kia fra Mobile Kongsberg.

600 mål
En rekke ulike aktører er i gang med sine prosjekter i næringsparken, som opparbeides av er Vestaksen Eiendom. Totalt er rundt 600 mål avsatt til næring.

Administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Helene Mork, er fornøyd med å kunne bidra til Baudas utvikling og vekst:

- Baudas prosjekt er en viktig milepæl i vårt arbeid med å utvikle Fiskumparken til et viktig knutepunkt for logistikk og næring vest for Oslo, sier Mork.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo