Styreleder og eier Øyvind Schage Førde har hatt en hektisk start på sin nye rolle som styreleder i Møller Mobility Group etter at han etterfulgte Harald Møller i desember 2018.

Schage Førde har fungert som konsernsjef i en måned etter at Terje Male gikk på dagen grunnet uenighet med styret. 

Nå har han ansatt Petter Hellman (43) som ny konsernsjef i Møller Mobility Group.

Petter Hellman tiltrer stillingen umiddelbart og vil i tillegg fungere som leder av Møller Bil inntil ny leder er ansatt.

Hellman har ledet Møller Bil AS siden høsten 2017.

- Med Petter Hellman får vi en konsernsjef som kjenner både virksomheten og strategien vår, sier styreleder Øyvind Schage Førde (til høyre).

- Samtidig har han organisasjonen og kulturen vår under huden. Styret har gjennomført en grundig prosess, og det er ekstra hyggelig at vi fant den beste kandidaten i egne rekker, sier Schage Førde.

- Stolt av å få ansvaret
- Endring er hverdagen i mange bransjer, kanskje spesielt vår. Strategien Møller Mobility Group har lagt har vært en viktig rettesnor for den jobben jeg har gjort i Møller Bil. Slik vil det fortsatt være, sier Petter Hellman.

- Strategien ligger fast, og kulturen og verdiene våre skal fortsatt ligge i bunnen for alt vi gjør, sier den nye konsernsjefen.

- Jeg ser fram til å videreføre det gode arbeidet sammen med dyktige kollegaer i alle deler av konsernet. Jeg er stolt av å få ansvaret med å forvalte dette videre, sier Hellman.

Les også: Hellman styrker servicemarkedet med ny COO

Han har ledererfaring fra 11 år i Orkla-systemet, blant annet fire år som CEO i Lilleborg. Før tiden i Orkla har Hellman arbeidet i Gresvig AS og A.T. Kearney, hvor han jobbet med flere, store detaljhandelskjeder. Han er utdannet ved Handelshøyskolen i Bergen og The Fuqua School of Business at Duke University i North Carolina. 

Gikk på dagen etter 20 år 
Selv om Terje Male har arbeidet i Møller i 20 år, ble tiden i konsernsjefstolen kort.

Male overtok som konsernsjef i januar 2017, etter Pål Syversen som satt i samme stilling i 13 år.

Les også: Konsernsjef Terje Male går på dagen

Terje Male gikk av som konsernsjef fredag før påske. Han var tidligere sjef for importselskapet Harald A. Møller AS, og har hatt en rekke lederstillinger i konsernet, både i Norge og Baltikum. Før Male kom til Møller hadde han ulike lederstillinger i Volvo i ti år. 

I løpet av de to årene Male var konsernsjef har selskapet utført en rekke endringer.

Møllergruppen byttet navn til Møller Mobility Groupde har investert i bysykler, etablert bildelingstjenesten Hyreog relansert Seat i Norge - med tapasbar og direktesalg fra importør, for å nevne noe av det som har vekket mest oppmerksomhet.

I tillegg har det vært en rekke lederendringer og omorganiseringer. 

Flere endringer i toppledelsen
Det har vært flere endringer i Møllers øverste konsernledelse etter at Male tok over som konsernsjef.

Vidar Eriksen sluttet i februar 2019 etter 23 år i Møller-konsernet. Han ledet Volkswagen Møller Bilfinans AS. Arne Lyslo Kristiansen overtok hans stilling.

It-direktør Rune Simensen forsvant ut i mars i fjor, angivelig som følge av uenighet med konsernsjefen. Mariann Horness ble ny sjef for Møller IT.

Harald Frigstad sa i mars 2017 opp stillingen som administrerende direktør for Møller Bil. Harald Frigstad ble senere sjef for Birger N. Haug Holding AS. Petter Hellman ble ny sjef for bilforhandler-virksomheten Møller Bil.

Møller Mobility Group har i dag en ledergruppe som teller ti personer.

I tillegg til direktører fra Møller Mobility Group er lederne for selskapene Harald A. Møller AS (importvirksomheten), Møller Bil AS (bilforhandlervirksomehten), Volkswagen Møller Bilfinans AS og Møller Digital AS en del av ledergruppen: 

Ledergruppen i Møller Mobility Group:

 • Petter Hellman
  Konsernsjef,
  Møller Mobility Group

 • Anna Nord Bjercke
  Finansdirektør,
  Møller Mobility Group

 • Ulf Tore Hekneby
  Adm. direktør,
  Harald A. Møller AS

 • Petter Hellman
  Adm. direktør,
  Møller Bil AS

 • Arne Lyslo Kristiansen
  Adm. direktør,
  Volkswagen Møller Bilfinans AS

 • Mariann Hornnes
  Adm. direktør,
  Møller Digital AS

 • Karoline Hoff
  Chief Digital Officer, 
  Møller Mobility Group

 • Håvard Andersen
  Konserndirektør Strategi og Forretningsutvikling,
  Møller Mobility Group

 • Paul Hegna
  Konserndirektør kommunikasjon og samfunn,
  Møller Mobility Group

 • Nina Moi Edvardsen
  Konserndirektør HR,
  Møller Mobility Group

Nylig fornyet importørkontrakt
Harald A. Møller har hatt importørkontrakt med Volkswagen siden 1948. Den ble nylig fornyet og trer i kraft 1. april 2020.

Ulf Tore Hekneby (bildet) ville ikke gi BilNytt.no detaljer rundt varighet og andre kontraktsforhold da vi snakket med ham i den forbindelse i september 2018.  

Fred Kappler, ansvarlig for Volkswagen Group Sales, omtalte imidlertid de nye kontraktene som en viktig strategisk milepæl, og sa:

- Kontraktene danner grunnlag for en felles forretningsmodell for det neste tiåret.

Les også: Møller med fornyet importørkontrakt


 Følg BilNytt.no på Facebook