Nissan-, Isuzu- og Suzuki-forhandleren Seljord Bil i Telemark har fått nesten 62.000 kroner i kontantstøtte for mars.

Disse bilbransjebedriftene er på dagens liste over kontantstøtte-mottakere for mars (19. mai):

Så langt har 449 bilbransjebedrifter fått rundt 29,6 millioner kroner (pr. 19. mai 2020):

  • Merkeforhandlere / bilimportører: 14,7 millioner (93 selskaper)
     
  • Bruktbilforhandlere: over 4 millioner (107 bedrifter)
     
  • Verksteder / andre bilbransjebedrifter: 10,9 millioner 
    (249 bedrifter)

Fra 16. mai ble det mulig å søke om kontantstøtte for april, men foreløpig er det ingen som har fått utbetalt kontantstøtte for april.

Samtidig har det også blitt gjort noen justeringer av ordningen. Én av disse er at egenandelen er halvert fra 10.000 til 5.000 kroner.

- Vi setter nå ned egenandelen i ordningen, først og fremst for å komme de minste bedriftene i møte, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Les også: - I mange tilfeller vil ikke ordningen være rettferdig

I utgangspunktet skal kontantstøtten gjelde for mars, april og mai. Det er ikke sikkert ordningen forlenges, slik blant annet Norges Bilbransjeforbund har tatt til orde for.

- Kompensasjonsordningen gjelder i utgangspunktet for mars, april og mai. Regjeringen vurderer nå om det er behov for at ordningen skal forlenges eller om den eventuelt skal erstattes av ordninger som i større grad har insentiver til arbeid og aktivitet, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Merkeforhandlere og importører pr 19. mai:
(nye forhandlere i oversikten er merket med rødt punkt)

Bruktbilforhandler med for mye støtte
Iauto AS har tronet øverst på listen over bruktbilforhandlere som har fått tildelt kontantstøtte. Iauto har fått over 500.000 kroner - nesten dobbelt så mye som nestemann, Prestmarken Bil.

Forhandleren på Lillestrøm har oppgitt å ha hatt uunngåelig faste kostnader på hele 843.946 kroner for mars. Andre driftskostnader for hele 2018 var på kun 1,4 millioner kroner.

Daglig leder Khawar Khan i Iauto bekrefter overfor BilNytt.no at dette er feil, og at feilen skal være rapportert til skattemyndighetene for korreksjon av kontantstøtten:

- Vi er ikke i nærheten av slike tall, sier Khan om de oppgitte faste kostnadene og skylder på selskapets regnskapsfører, som ifølge Khan nå har blitt byttet ut.

Bruktbilforhandlere pr 19. mai:
(nye forhandlere i oversikten er merket med rødt punkt)

Verksteder/andre bilbransjebedrifter pr 19. mai:
(nye selskaper i oversikten er merket med rødt punkt)  

Les mer om kontantstøtten til bilbransjen:

 Følg BilNytt.no på LinkedIn