Konsernsjef Harald Frigstad har utnevnt Stian Helle som leder av den nye forretningsenheten «Servicemarked», mens Simona Trombetta skal lede «Kjedeutvikling & tjenester». Magnus Øverby blir ny leder for «Strategi & forretningsutvikling».

Dermed er de to ledige plassene i konsernledelsen nå besatt.

I forbindelse med den pågående omorganiseringen av konsernet er det opprettet to nye forretningsområder i konsernledelsen; «Servicemarked» og «Kjedeutvikling & tjenester». 

Stian Helle kommer fra stillingen som servicemarkedsdirektør i Bertel O. Steen Detalj. Simona Trombetta får nytt ansvarsområde, og Magnus Øverby tar over Trombettas stilling som leder av «Strategi & forretningsutvikling». 

- Med Stian, Simona og Magnus er jeg trygg på at vi har fått på plass riktige ledere til viktige oppgaver. De har dyp kompetanse på sine fagfelt, de kjenner organisasjonen godt og vil være fullt operative fra første sekund i sine nye stillinger, sier konsernsjef Harald Frigstad.

Les også: - Vi skal bygge muskler som har manglet

Dette er Harald Frigstads nye ledergruppe på 14 personer:

 • Konsernsjef: Harald Frigstad
 • Finans & økonomi: Sverre R. Kjær
 • Strategi: Magnus Øverby (NY)
 • Eiendom: Øivind Solbakken
 • HR & kvalitet: Terje Bernton
 • Kommunikasjon & Samfunn: Anders Rikter
 • Servicemarked: Stian Helle (NY)
 • Kjedeutvikling & tjenester: Simona Trombetta (Ny rolle)
 • PSA-merkene: Simen Heggestad Nilsen
 • Mercedes-Benz: Kjetil Myhre
 • Kia: Irene Solstad
 • Last & buss: Per Ragnar Johansen
 • Bertel O. Steen Detalj: Thorbjørn Myrhaug
 • IT drift & utvikling: Runar Myhre

Interne rekrutteringer
Harald Frigstad trekker frem at han er veldig fornøyd med at de tre kommer fra egne rekker.

- Det er mange dyktige medarbeidere i Bertel O. Steen, og vi har hatt en grundig prosess der jeg har fått et solid inntrykk av mange egnede kandidater, sier Frigstad.

Stian Helle skal lede den nye servicemarkeds-enheten.

Stian Helle får dermed ansvaret for å utvikle den "muskelen konsernet har manglet". Helle har hatt ansvaret for SK2022 som servicemarkedsdirektør i Bertel O. Steen Detalj.

Dette ansvaret vil han fortsatt ha i den nye enheten, siden prosjektet flyttes ut av Bertel O. Steen Detalj, og skal komme alle forhandlere til gode.

Ettermarkeds-enheten er ifølge Bertel O. Steen en større satsning på utviklingsprosesser, deler og dele-logistikk. Forretningsenheten inneholder importfunksjoner for servicemarked person- og varebil fra PSA, MB og Kia. Den har også ansvar for deler, teknisk og garanti per merke, samt deler og delelogistikk. 

Stian Helle har vært i konsernet siden 2002, og har innehatt flere roller, blant annet som daglig leder for Bilskade på Brobekk, ansvarlig for skade og lakk i Detalj samt regionsdirektør Oslo og omegn.

Nettverk- og forhandlerutvikling
«Kjedeutvikling & tjenester» er en ny enhet, og Simona Trombetta skal lede dette området. Hun kommer fra rollen som konserndirektør for «Strategi & forretningsutvikling», en jobb hun har hatt siden desember i fjor. Trombetta ble ansatt i Bertel O. Steen i 2018.

Simona Trombetta blir leder for kjedeutvikling og tjenester.

Trombetta får ansvar for kjedeutvikling/drift og salgsprosesser. Enheten skal styrke konsernet på sentrale områder som data, tjenester og biladministrasjon. Den skal ivareta nettverk- og forhandlerutvikling, CI-forvaltning, konseptutvikling og formatstrategi, og ha konsernansvar for kundereise og salgsprosesser, CRM, tjenester, innkjøp, data og innsikt. 

Flere av Trombettas tidligere ansvarsoppgaver i «Strategi & forretningsutvikling» følger med henne over i den nye enheten «Kjedeutvikling & tjenester».

Stabsfunksjoner
Forretningsområdet «Strategi & forretningsutvikling» blir gjennom omorganiseringen en mer rendyrket stabsfunksjon. Denne skal Magnus Øverby altså ta seg av.

Magnus Øverby blir ny leder for strategi og forretningsutvikling.

Øverby har vært i Bertel O. Steen-konsernet siden 2017, og har siden januar 2020 vært direktør for «Strategi & forretningsutvikling» hvor han har rapportert til Simona Trombetta.

Nå rykker han opp som leder for forretningsområdet og tar plass i konsernledelsen.

Endringene trer i kraft fra i dag. 

Les mer om Bertel O. Steens omorganisering:

 Følg BilNytt.no på LinkedIn