BilNytt.no meldte tidligere onsdag at flere importører har få eller ingen elbiler på lager, og at de venter på leveringer. 

Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) ble det kun registrert åtte Tesla Model 3 i mai.

Nå bekrefter Tesla til BilNytt.no at de vil levere ut biler fremover: 

- Jeg kan bekrefte at det har kommet biler, og at vi er i gang med å levere ut en del biler, sier Even Sandvold Roland, som er senior communications manager i Tesla Motors Norway AS, til BilNytt.no.

Ventet siden 1. kvartal
- Vi kommer til å fortsette å levere ut en del biler fremover, uten at jeg kan si noe konkret om volum, fortsetter han. 

I all hovedsak dreier det seg om Model 3. Sandvold Roland vil imidlertid ikke kommentere om Model 3 blir den mest solgte modellen i juni.

Sandvold Roland bekrefter at det finnes enkelte kunder som har ventet på bil siden første kvartal.

- For oss er det viktigste nå å få levert ut biler til kundene som har fått utsatt levering. Kunder som legger inn ny bestilling i dag får bilen levert i august/september. 

- Hvordan er logistikken?

- Akkurat nå ser ting bra ut, men det er en globalt ustabil situasjon, så vi skal være forsiktige med å komme med noen absolutte garantier for levering fremover, sier Sandvold Roland.

Les også: Tesla med tidenes lengste setning

86 % bak fjoråret
Fra 1. - 21. juni er det ifølge OFV registrert åtte Tesla Model 3, 11 Model X og fem Model S.

Hittil i år er tallet 1.276 Model 3, 187 Model X og 74 Model S, noe som gir en nedgang på 86,4 % samlet for Tesla sammenlignet med fjoråret.

Å sammenligne med fjoråret blir ikke rimelig. 2019 var et spesielt år, hvor vi leverte ut fire år med bestillinger av Model 3, sa Sandvold Roland til BilNytt.no i slutten av april.

Les også: Tesla kan få mange millioner i kontantstøtte fra staten

 Følg BilNytt.no på LinkedIn