Fredag skrev BilNytt.no at Lotus Eletre ble avduket og presentert hos Autostrada i Skien. Verken Autostrada eller Lotus-organisasjonen ville da kommentere omstendighetene.  

Men nå er det offisielt:

Autostrada Bil (Grenland), Frydenbø Bilsenter (Bergen) og Nardo Bil (Trondheim) er i ettermiddag offisielt presentert som de tre første Lotus-agentene i Norge. 

BilNytt.no har ventet at Volvo Car Stor-Oslo skulle bli servicepartner for Lotus. Autostrada eier 50 % av Volvo Car Stor-Oslo.

Men det er ikke presentert noen Lotus-agent i Oslo i ettermiddag

Imidlertid opplyser Lotus at det skal etableres et testkjørings- og utleveringssenter rett utenfor sentrum, i tillegg til showroomet i Nedre Slottsgate

- Hånd i hanske
De tre aktørene skal etablere showroom for Lotus bemannet med det Lotus omtaler som Lotus-eksperter.

I tilknytning til showroomene skal de tre agentene også etablere sertifiserte Lotus-verksteder for å tilby vedlikeholdsservice og andre reparasjoner.

- Vi er veldig glade for å kunne samarbeide med tre flotte bedrifter som jeg vet vil tilby gode kundeopplevelser som matcher de fantastiske produktene Lotus bringer til Norge, sier Duncan Johnston.

Han er ansvarlig for å utvikle det norske nettverket for Lotus Cars.

- Verdiene til våre partnere når det kommer til blant annet kundetilfredshet passer som hånd i hanske med våre verdier i Lotus, og vi gleder oss til å komme i gang i Norge, sier Duncan Johnston (t.v.). Her sammen med Christian Hem.

Brand store og utleveringssenter i Oslo
Oslo er én av fire europeiske byer som skal ha sin egen Lotus brand store. 

BilNytt.no har tidligere skrevet om Lotus' midlertidige showroom på Steen & Strøm i Oslo og at Lotus kommer på plass i permanente lokaler i Nedre Slottsgate

De tre andre europeiske byene Lotus vil etablere egne showroom i er Paris, München og Houten i Nederland.

I ettermiddag opplyser Lotus at showroomet i Oslo sentrum blir et 500 kvadratmeter stort opplevelsessenter med planlagt åpning i august, og ikke juni som tidligere kommunisert.

I tillegg til den nye brand store i Oslo sentrum vil det også åpnes et testkjørings- og utleveringssenter rett utenfor sentrum. 

Nå til helgen vises Lotus Eletre frem på den store Autopia-utstillingen i Trondheim.

Én ny modell i året
- Vi gleder oss veldig til å vise frem vår fantastiske hyper-SUV Lotus Eletre til norske kunder nå i sommer, og etter hvert nye modeller, forteller Christian Hem

Han er Commercial Manager for Lotus i Norge. 

- Vi kommer med en ny elbil hvert år fremover, og etter Eletre kommer en 4-dørs sedan, en SUV i D-segmentet og en sportsbil, sier Christian Hem. 

- I Oslo lager vi rett og slett et opplevelsessenter hvor folk kan lære mer om Lotus sin 75 år lange historie, og ikke minst fremtiden og våre innovative løsninger. I Lotus lever vi etter verdiene rebellious, sophisticated og pioneering, sier Hem. 

Gustav Freij, som er ansvarlig for den nordiske regionen i Lotus er glad for de nye agentavtalene i Norge:

- Det er gledelig at vi nå kan offentliggjøre et samarbeid med tre velkjente aktører i Norge. Deres kunnskap om det lokale markedet vil være avgjørende for å kunne tilby kundene det vi liker å kalle den ekte Lotus-opplevelsen, sier Freij.

Les også: Den «usynlige nordmannen»: - Vi gleder oss til å ta imot norske Lotus-bestillinger

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn