Bilia starter opp salg av både Land Rover og XPENG i Kristiansand i løpet av våren. I tillegg vil Bilia tilby verksted- og servicetjenester for de to merkene og Jaguar.

Bilia har blitt enige med Gumpens Auto AS om å overta service for Jaguar og Land Rover i Kristiansand fra 1. mars. Bilia er allerede forhandler av Jaguar og Land Rover i Oslo gjennom AS Insignia.

Nylig ble det kjent at Bilia også blir importør av Jaguar og Land Rover til Norge fra 1. april.

British Cars Kristiansand startet opp sin forhandlervirksomhet av Jaguar og Land Rover i 2019.

De avviklet salget av nye biler i november i 2023, men driver i dag verksted videre for begge merkene.

Virksomhetsoverdragelsen vil skje 1. mars 2024, og alle ansatte i British Cars Kristiansand vil tilbys ansettelse i Bilia sin nyetablerte forhandler i Kristiansand.

Jaguar skal bli et lav-volum luksusmerke. Jaguar Land Rover-sjef Henrik Schanche sa nylig til BilNytt.no at han blir overrasket hvis det i fremtiden er så mange som fem Jaguar-forhandlere i Norge.

Nok et signal er at den nye importøren, Bilia, ikke engang selv skal forhandle merket i Kristiansand.

Xpeng-salg fra samme lokasjon
I tillegg til å selge Land Rover vil Bilia også representere det kinesiske og helelektriske bilmerket Xpeng fra samme adresse.

Det vil bli bilsalg fra merkeseparerte lokaler i samme bygg, som Bilia forventer blir et spennende tilskudd til Kristiansand sin «bilby».

- Som tilkommende importør av Jaguar og Land Rover til Norge, så syns vi det er viktig å sikre en god representasjon av Land Rover på Sørlandet, og vi ser frem til å videreføre den gode jobben British Cars Kristiansand har gjort så langt.

Det sier Frode Hebnes, administrerende direktør ved Bilia Norge AS. 

- Vi gleder oss også til å introdusere det nye og spennende bilmerket Xpeng for bilpublikum i Kristiansand og omegn, legger han til. 

- Snart vil vi starte med leveranser av nyheten Xpeng G6, som forventes å bli et meget attraktivt alternativ til dagens mestselgende bilmodell i Norge, Tesla Model Y, sier Bilia-sjef Frode Hebnes.

Utvider tilstedeværelsen
Bilia ser på Kristiansand som et viktig og interessant geografisk område å være representert i med både Land Rover og Xpeng, samt service for Jaguar, Land Rover og Xpeng.

Styreleder i British Cars Kristiansand, Per Helge Gumpen, er glad for at Bilia overtar virksomheten:

- Vi er glade for at vi fant en god løsning for våre medarbeidere, og at vi kan overlate stafettpinnen til Bilia, sier han.

- Bilia er en solid og dyktig forhandler som vil ta vare på Jaguar og Land Rover-kundene på en god måte. Vi ønsker Bilia lykke til med etableringen, sier Per Helge Gumpen.

Henrik Schanche, Country Manager for Jaguar Land Rover-importør BC Norway, sier at det er gledelig at det igjen skal være mulig å handle nye biler og få utført service på Sørlandet:

- Som importør er det svært gledelig at Bilia utvider sin tilstedeværelse på forhandlersiden, og at vi igjen vil ha et veldig godt tilbud til våre kunder i Kristiansand og på hele Sørlandet, sier Henrik Schanche. 

- Forhandleren i Kristiansand har fantastiske fasiliteter, sier BC Norway-sjef Henrik Schanche.

Fra nyttår tok Bilia over Xpeng-importørens sin egeneide detalj-virksomhet i Norge, i form av bilsalgslokasjonen i Bjørvika og service- og leveransesenteret på Lørenskog.

I løpet av første kvartal skal Bilia i gang med salg av Xpeng fra sine forhandlere i Halden, Drammen og på Skøyen i Oslo. Fra før er Bilia i Norge Xpeng-agent i Bergen.

- Bilia er en dyktig og profesjonell aktør som hittil har gjort det svært bra både som agent i Bergen og som driver av vår egen operasjon i Bjørvika og Lørenskog, sier Xpeng-sjef Claes Persson.

- Vi er svært glade for at Bilia skal være vår partner i Kristiansand, som er et viktig område for oss, sier Claes Persson, Country Manager, Xpeng Motors.

Tidligere onsdag la Bilia frem sine resultater for 2023.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn