Onsdag kunne BilNytt.no melde at RSA bir BYD-partner

RSA blir importør for BYD elektriske personbiler i Norge, som det første markedet i Europa, og importør for elektriske varebiler og nyttekjøretøy fra BYD.

- Vi er glade for å kunne annonsere starten på et spennende samarbeid mellom våre to selskaper, sier Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA.

- Historien til BYD er utrolig, og forskjellig fra alle andre produsenter. BYD produserer innovativ batteriteknologi, batterielektriske kjøretøy som personbiler, varebiler, lastebiler, busser og Skyrail/monorail-løsninger. BYD er verdens største produsent av ladbare biler, sier han.

Les mer om BYD på BilNorge.no

Flere forespørsler
- Vi har hatt flere forespørsler fra forhandlere. Men vi har ikke noe forhandlernett oppe og går utover at RSA BIL foreløpig, sier Dunvold til BilNytt.no.

- Du har jo allerede et nettverk av Chery-forhandlere?

- Vi er åpne for alle mulige forhandlere, svarer han og fortsetter: 

- Vi skal ha et tradisjonelt forhandlernett i Norge, og skal serve disse bilene i 15-20 år fremover.

BYD og RSA har utviklet en komplett strategi for bilsalg, ettermarked og delesalg for et bredt utvalg av nye produkter. 

- Dette er en «affordable premium-bil» fra et ekte mobilitetsselskap. 

- Warren Buffet har en eierandel på 10 %, dette er en bilgigant, fortsetter Dunvold.

Han ser for seg at de første kundene kan få levert sin Tang rundt årssikftet.

- Kanskje vi klarer å komme i gang med forhåndssalg av BYD Tang i løpet av sommeren, sier Frank Dunvold til BilNytt.no.

- Hvor mange kinamerker skal du ha?

- Det finnes veldig mange kinesiske merker, akkurat som det finnes mange fotballspillere. Vi skal ha de som spiller på landslaget, og sikter oss inn på de som har en langsiktig satsing på elektriske biler.

- Vil du bli importør også i Sverige?

- Alt som er av planer fremover må BYD svare for. Nå setter de i gang her og er fornøyd med å ha avtale med oss. Vi har vist over tid at vi kan bygge merker, sier Dunvold.

Les også: RSA tar Maxus til Sverige

- Spennende tid
- RSA har også infrastrukturen til å yte god kundeservice og gi kundene den beste merkevare-opplevelsen, sier Isbrand Ho, Managing Director i BYD Europe.

- Dette er en utrolig spennende tid i BYD sin historie, og vi er glade for at RSA blir med oss på denne reisen, sier han.

Ifølge BYD har produsenten solgt over 750.000 biler i året.

Det globale salget av BYD sine elektriske varebiler og lastebiler har økt år for år siden introduksjonen i 2013. I Europa har BYD solgt over 1.300 eBusser i alle store markeder på kontinentet.

BilNytt.no har også tidligere omtalt at BYD hadde som plan å etablere seg i Norge i løpet av 2019, og at de jaktet norske partnere

 Følg BilNytt.no på LinkedIn