I september sluttet Stian Schøyen i jobben som sales manager for Volkswagen hos Harald A. Møller AS til fordel for stillingen som salgsdirektør i Porsche-importør Autozentrum Sport AS. 

Les også: Fra Møller til Porsche-importøren

Nå er tyske Wiebke Neumann (38) ansatt som Schøyens etterfølger hos Harald A. Møller. 

Fremover skal Neumann rapportere rett til Volkswagen-sjef i Harald A. Møller, Harald Edvardsen-Eibak, og hun inngår i importørens ledergruppe.

Sto for den norske ID.3-lanseringen
Wiebke Neumann er ikke ukjent i den norske Volkswagen-organisasjonen:

Siden mars har Neumann vært bosatt i Norge og vært ansatt i stillingen som Roll Out Manager hos Harald A. Møller, og har blant annet hatt ansvaret ID.3-lanseringen i Norge. 

Tidligere har hun jobbet for Volkswagen i Beijing og i sitt eget hjemland Tyskland, sist som Area Sales Manager i Wolfsburg – en stilling som kan forklares som fabrikkens sone-sjef for Norge.

Erfaringen kommer godt med i den nye jobben skal vi tro Harald Edvardsen-Eibak:

- I tillegg til å være tett på våre forhandlere, er stillingen som salgssjef Volkswagen et svært viktig bindeledd mot fabrikken, sier Edvardsen-Eibak til BilNytt.no. 

- Vi er stolte av å ha Wiebke med på laget, og med sin brede bakgrunn og kunnskap fra fabrikk, er hun en viktig ressurs for hele Team Volkswagen, sier Edvardsen-Eibak som selv har fungert som salgssjef siden september.

Mission complete
Neumanns jobb med å rulle ut ID.3 i Norge er i stor grad ferdigstilt, og hun har for lengst har startet arbeidet med utrullingen av ID.4

- Vi kunne kanskje like godt kalt stillingen som Roll Out Manager for lanserings-leder, sier Wiebke Neumann til BilNytt.no om stillingen hun nå forlater.

Wiebke Neumann er fornøyd med utrullingen av ID.3. Nå står den enda viktigere ID.4 for tur  og Neumann får ny tittel som salgssjef for Volkswagen.

Harald Edvardsen-Eibak om ID.4: - Dette blir en bestselger!

- Enestående elbil-reise
Hun sier at bakgrunnen fra ulike stillinger hos Volkswagen internasjonalt er verdifull i sin nye jobb som salgssjef.

- Jeg har fått med meg både retail og teknologi på disse årene, og samtidig fikk jeg god kjennskap til de organisasjonene jeg har jobbet sammen med, sier Neumann.

- Siden jeg arbeidet så tett på Norge de siste årene fikk jeg også en helt enestående sjanse til å bli med på elbilreisen tidligere enn de fleste av kollegene mine i Wolfsburg.

I løpet av den tiden har hun sett store endringer i måten man selger bil på, i tillegg til store endringer i kundenes reaksjoner.

Ikke minst var innsalget av ID.3 en ny erfaring.

- Den kunnskapen jeg opparbeidet i den perioden lærte meg også at visjoner blir ofte helt annerledes når de holdes opp mot virkeligheten, sier Wiebke Neumann.

Det går en del i engelsk fremdeles, men norsk-kunnskapene er allerede imponerende:

- Terrific team, godt samarbeid, sier hun om sine nye kolleger i Møller.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Stian Blindheim Øystein Byberg | Knut Moberg | Jon Winding-Sørensen Petter Knutsen Bjørkelo 

 Følg BilNytt.no på LinkedIn