Toyota Bilia AS åpnet mandag ettermiddag sitt nye Toyota-anlegg midt i Porsgrunn.

Prislappen for det nye anlegget er 100 millioner kroner. 

Dette er det første anlegget med Toyotas nye innredning og er et miljøbygg, med blant annet 150 solcellepaneler på taket bekostet av Bilia.

- Dette toppmoderne anlegget er et sted hvor kundene vil føle seg velkomne og hvor ansatte får et godt arbeidsmiljø, sa Toyota Norge-sjef Piotr Pawlak under åpningen. 

Det er Funnemark Eiendom som har bygget anlegget som er plassert der Funnemark i 1914 startet sin bilvirksomhet med Dodge.

Funnemark var Toyota-forhandler fra 1972 til 2021, da bilforhandler-selskapet ble solgt til Bilia og Bauda

Toyota Bilia har i dag syv avdelinger i Vestfold og Telemark, samt hovedkontor og fire bilanlegg i Trøndelag.

Bilia Norge AS har også en BMW-forhandler i Porsgrunn. 

Hele Toyota-anlegget er bygget om og utvidet med 4.800 kvadratmeter. 

Bilia Norge-sjef Frode Hebnes (t.v) er styreleder i Toyota Bilia og deltok i dag på åpningen sammen med Toyota Norge-sjef Piotr Pawlak. De kan sammen glede seg over at Toyota var største bilmerke i mai.

Funnemark Eiendom-eier Egil Funnemark (t.v), Bilia Norge-sjef Frode Hebnes og Toyota Bilia-sjef Even Karlsen (t.h) applauderte da Porsgrunn-ordfører Janicke Andreassen klippet snoren mandag ettermiddag.

Skade i eget bygg
Neste prosjekt blir oppføring av et eget skadeanlegg.

I det nye anlegget var det egentlig satt av plass til en ny skadeavdeling.

Men dette området har nå blitt dekkhotell – og planen er at det skal oppføres et eget bygg for skadeutbedring i Bilia-regi som skal ta hånd om både BMW og Toyota. 

Det er foreløpig ikke helt klart hvor dette anlegget vil ligge og når det vil være ferdig. Inntil videre holder skadeavdelingen til i et nabobygg.

Administrerende direktør i Bilia Norge, Frode Hebnes, bekrefter at man i dag ikke har flere byggeprosjekter i gang i konsernet:

- Men vi vet ikke hva som kan skje i fremtiden, sier Hebnes.

Toyota Bilia driver i likhet med andre store Toyota-aktører skadeutbedring i eget hus – og ser ikke at de har behov for å være med i noen form for kjede.

Toyota Bilia kan i dag utføre skadejobber ved 10 av sine 11 anlegg. Det er bare i Levanger forhandleren i dag ikke har egen skadeavdeling.

Plass-sjef Karl Edvard Gran gleder seg over å kunne ta i bruk det nye Porsgrunn-anlegget. Han gikk fra rollen som servicemarkedssjef til plass-sjef tidligere i år.

Midt i det nye salgslokalet står det en ny Toyota Mirai med «solgt»-plakat på frontruta.

Den er til en kunde som pendler mellom Notodden og Oslo, og som nå er lei av å ikke lenger kunne kjøre i kollektivfeltet mellom Drammen og Oslo.

Egil Funnemark solgte flere av sine Toyota-forhandlere til Bilia, men eier fortsatt anlegget. Funnemark er en institusjon i Porsgrunn og har hatt aktivitet i 102 år.

Bilverkstedet har blitt mye større med mange flere bukker. Det skal redusere ventettid for kundene.

Dekkhotellet har svært god kapasitet, sammenlignet med tidligere.

Tips BilNytt.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn