BilNytt.no meldte i sommer som første norske medie at Mitsubishi ville fryse lanseringen av nye modeller i Europa de neste årene.

For tre uker siden kunne BilNytt.no melde at den nye ladbare hybriden Eclipse Cross var bekreftet å selges i Tyskland, og at det kun var kort tid til at det samme ville bli bekreftet i Norge.

Tidlig neste år
Nå bekrefter den norske Mitsubishi-importøren, MMC Norge, at Eclipe Cross PHEV blir å finne hos norske Mitsubishi-forhandlere tidlig neste år.

- Vi har i mange år hatt stor suksess med Mitsubishi Outlander PHEV i Norge, og vi er trygge på at også ladbare Eclipse Cross PHEV er en bil som vil treffe meget godt her hjemme, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør i MMC Norge.

Tidsmessig passer lanseringen godt med utfasingen av Mitsubishi Outlander, som var forventet sluttsolgt i løpet av første kvartal neste år.

- Vi gleder oss til å komme i gang med Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, sier Rune Gjerstad.

Bygger på samme lest
Det som taler til Eclipse Cross sin fordel, er at den vokser sammenlignet med dagens utgave av Eclipse.

Hideyasu Nakagami, Mitsubishis direktør for programdesign, røper at den nye modellen blir 14 cm lengre og får et coupé-SUV-preg.

Det vil i så fall innebære at Eclipse Cross PHEV blir 4,545 meter, som bare er en halv cm kortere enn Mazda CX-5 og 5,5 cm kortere enn Toyota Rav4.

Eclipse Cross PHEV er utstyrt med samme twin-motor 4WD-system som står i Mitsubishi Outlander, men modifisert i henhold til Eclipse Cross sin vekt og størrelse.

Det betyr én elektrisk motor foran og en elektrisk motor bak. I tillegg har den et fremdriftsbatteri med stor kapasitet og en 2,4-liters MIVEC-motor.

Europa-exit står fortsatt fast
At fabrikken nå lanserer Eclipse Cross i Europa vil imidlertid ikke beyt at produsenten har endret planene om å fryse kommende lanseringer i Europa.

Mitsubishi-importørens eier Motor Gruppen har tidligere meldt til BilNytt.no at de jakter et nytt bilmerke på bakgrunn av dette.

I tillegg har Motor Gruppen hatt sitt nye kinesiske elbil-merke Hongqi på Norges-besøk.

Planen er at nærmere informasjon om Hongqi skal komme i oktober.

Les også: Norsk bilimportør «på scenen» i Beijing - bekrefter lansering

Les mer om Mitsubishi-saken her: 

 Følg BilNytt.no på LinkedIn