På kaia i Oslo oppdager BilNytt.no bilfraktere lastet med helt nye Toyota Proace på vei med ferge tilbake til «kontinentet». 

Toyota Proace produseres i fabrikken til PSA i Frankrike. 50 mil sørover ligger spesialbedriften Dangel som utstyrer bilene med firehjulsdrift. 

Men først skal bilene innom Norge.

Frem og tilbake er like langt
Sjåførene som venter på fergeavgang i Oslo forteller at de skal frakte bilene tilbake til Frankrike for at de skal få firehjulsdrift.

Målet er Dangel-fabrikken som ligger i Alsace nær grensen til Sveits.

Der skal sjåførene også hente biler som tidligere har vært i Norge, som nå er ombygget og klare for en ny tur til Norge.

Nyproduserte biler sendes altså fra PSA-fabrikken i Hordain nord i Frankrike, til Norge, deretter tilbake til Dangel-fabrikken – og så nok en gang til Norge.

Bekrefter omveien
Informasjonssjef Espen Olsen hos Toyota Norge sjekker saken – og kommer med denne forklaringen til BilNytt.no:

- Det stemmer at dette er våre Proace og at de skal til Dangel i Frankrike for å få firehjulsdrift. Det var en logistikkutfordring da vi bestemte oss for å starte salg av Proace med firehjulsdrift.

- For å komme i gang tidligst mulig bestemte vi oss for å akseptere denne litt uvanlige logistikken, sier Espen Olsen til BilNytt.no.

- Klart dette ikke er noen optimal løsning, men det viser hvor langt Toyota Norge strekker seg for å kunne tilby våre forhandlere attraktive modeller. Og det gleder oss at Proace 4x4 er blitt tatt meget godt imot i organisasjonen, sier Olsen.

Tidligere i år opplyste Toyota-importøren at de regner med å kunne selge omtrent 200 Proace 4x4 i Norge i 2019.

Skal løse «logistikkproblemene»
Nå håper Toyota-importøren at man kan se en slutt på den lange veien for Proace 4x4 – og at bilene kan gå rett fra fabrikken til Dangel – og deretter til Norge. Det er tilfellet for de øvrige bilene av samme produktfamilie fra Citroën og Peugeot.

- Kanskje om noen måneder, svarer Olsen på spørsmål om når bilene kan fraktes korteste rute.

Da vi spurte informasjonssjefen om Proace 4x4 i forbindelse med importørintervjuene ved årskiftet, bekreftet Espen Olsen at de kom i løpet av året.

Men hvorfor det var så vanskelig å skaffe 4x4 fikk vi ikke noe klart svar på, annet enn at han forklarte at «det er noen logistikkproblemer».

Da ante ikke BilNytt.no hvor rett han faktisk hadde.

Les også: Endelig får norske forhandlere etterlengtet Proace 4x4

 

 Følg BilNytt.no på Facebook